fbpx

header

Objavljena zbirka „Trenutak kad je meni počeo rat“

Trenutak kad je za mene počeo rat

Zbirka priča „Trenutak kad je meni počeo rat“, koju su priredili Vladimir Arsenijević i Ana Pejović, objavljena je u izdanju Forum ZFD-a.

 

Knjiga sadrži 27 autorskih priča sa postjugoslovenskog prostora, od kojih je petnaest naručeno od istaknutih autora, a dvanaest odabrano na anonimnom konkursu.

 

Zbirka „Trenutak kad je meni počeo rat“ daje pregršt odgovora na zahtevno pitanje – kada smo spoznali da je počeo rat.

 

Veliki broj priča govori iz vizure deteta i tinejdžera, transponujući svoje shvatanje ratnog stanja iz doba od pre trideset godina, sa istorijskim znanjem i iskustvom sadašnjice.

 

Bolest, vojska, policija, izbeglice i fiskulturne sale, ali i ljubav, plaža i kupanje, turniri u stonom tenisu i fudbalu, deo su ratnog iskustva o kojima možete čitati u ovoj zbirci.

 

Autori zastupljeni u zbirci su: Merima Aranitović, Selvedin Avdić, Muharem Bazdulj, Lamija Begagić, Andrej Blatnik, Stefan Bošković, Dejan Dukovski, Mirjana Đurđević, Zoran Ferić, Franjo Frančič, Emir Imamović Pirke, Željko Ivanji, Lejla Кalamujić, Marija Кrtinić Veckov, Ildiko Lovaš, Anja Maksić Japundžić, Đorđe Majstorović, Boris Mandić, Tanja Mravak, Aleksandar Novaković, Branimir Perić, Bojan Radanović, Olja Savičević Ivančević, Shpetim Selmani, Srđan Srdić, Tanja Stupar Trifunović i Aleksandra Lekić Vujisić.

 

Кnjigu je dizajnirala Olivera Batajić Sretenović, a ilustracije su uradili studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.

 

O odabiru priča koje su pristigle na konkurs odlučio je žiri u sastavu: Senka Marić, spisateljica, Кruno Lokotar, urednik, i Vladimir Arsenić, književni kritičar.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište