fbpx

header

“Teorija filmske kritike: Elementi za promišljanje filma”

Nova knjiga “Teorija filmske kritike: Elementi za promišljanje filma” publiciste i filmologa Tomislava Gavrića, koju je objavio Filmski centar Srbije, biće promovisana u petak, 4. februara u 13 časova u maloj sali Kinoteke.

 

Specijalna projekcija filma o nastanku festivala FEST

 

Na promociji će govoriti Žarko Dragojević, filmski reditelj i publicista, Dr Ivana Kronja, filmolog i kulturolog, i autor Tomislav Gavrić.

 

-Knjiga Tomislava Gavrića, po svom obimu i zamahu, ali i po svojim teorijskim aspiracijama, retka je u srpskom filmskom izdavaštvu. Knjiga sinteze u najboljem smislu reči, Gavrićeva knjiga je izdavački presedan. Ona je to najpre zahvaljujući retkoj teorijskog elaboraciji, erudiciji i analitičkom daru zapažanja – rekao je Miroljub Stojanović.

 

Urednik izdavačke delatnosti u Filmskom centru Srbije je dodao da kroz 13 poglavlja svoje knjige Gavrić zahteva strpljivog i posvećenog čitaoca, koji će  uživati u problematizovanju ontologije filma, novim pogledima na autorstvo, ali pre svega, na izvanrednim interdisciplinarnim delovima o suodnošenju filma i drugih lepih umetnosti.

 

Autor knjige “Teorija filmske kritike: Elementi za promišljanje filma” Tomislav Gavrić rođen je 1948. u Valjevu, a studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bavi se teorijom i estetikom filma, masovnih komunikacija i prevođenjem. Autor je danas nezaobilaznih knjiga “Moć imaginacije – Eseji o filmskom žanru”, “Metode filma – Ogledi iz teorije filma”, “Rečnik okultizma”, “Rečnik političkog mišljenja”, “Estetika radio drame” i mnogih drugih.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište