fbpx

header

Na Tibetu je pravo tumačenje stvari koje vam se dešavaju

Čarobnjak-iz-Lase-na-tibetu-2022

Nije važno šta vam se dešava, već način na koji tumačite stvari. Jedna je od rečenica „Čarobnjaka iz Lase”, prvog tibetanskog budističkog trilera na svetu, a smešten je na Tibetu. Napisao ga je autor brojnih bestselera Dejvid Miki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vulkan izdavaštvo (@vulkan_knjige)

U napetom spiritualnom romanu koji je osvojio čitaoce širom planete prepliću se životi dva potpuno različita čoveka, koje dele godine i kontinenti. U trenutku kada se i kaluđer-početnik i kvantni naučnik suočavaju sa katastrofom, njihove priče sjediniće drevna tajna. Veza između njih dvojice nije očekivana, ali je ipak otkrovenje gotovo transcendentalnih razmera. Radnja se dešava na Tibetu.

 

Кada Crvena armija izvrši invaziju na Tibet, mladom iskušeniku u budističkom manastiru Tenzinu Dordžeju poverena je misija. Ona će njegovom životu dati pravi smisao. U najmračnijem času njegove domovine, on mora da pređe strme vrhove Himalaja. Mora da ih odnese na sigurno dva drevna teksta neprocenjive vrednosti i nedokučivog značenja.

 

Pola veka kasnije, u paradoksu sličnih okolnosti, naučnik Met Lester nalazi se pred životnom prekretnicom: njegov revolucionarni nanotehnološki projekat je pod tajanstvenim okolnostima premešten u istraživački inkubator u Los Anđelesu, što Metove idealističke poglede na svet dovodi u sukob sa nemilosrdnim interesima investicionog oligarha.

 

Roman prepliće poglavlja o Tenzinovom proročanskom putovanju Himalajima i Metovim iscrpljujućim ulaskom u svet Los Anđelesa. Tenzinova specijalna misija je da odnese drevne svitke budističkog mudraca na sigurno, a Met pokušava da preboli odlazak svoje verenice, dok stalno ima noćnu moru o skliznuću niz ledeni pokrivač u strašnu prazninu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište