fbpx

header

“Maša Regina” – inteligentan i žestok roman u izdanju Arhipelaga

Roman Vadima Leventalja “Maša Regina” objavljen je nedavno u izdanju Arhipelaga u prevodu Dušana Patića, a to je prvi prevod neke knjige ovog ruskog pisca na srpski jezik.

 

Top lokacije za kupovinu polovnih knjiga: Beograd je jedna velika biblioteka

 

“Maša Regina” je priča o mladoj ruskoj filmskoj režiserki koja je prošla put od studentkinje iz provincije do evropske zvezde koja čvrsto korača po crvenim tepisima Venecije, Berlina i Кana.

 

Roman priča o tri njena muškarca, ali i istorija predane, žestoke i požrtvovane ljubavi, povest o neobično isprepletenim sudbinama junaka romana.

 

“Maša Regina” je inteligentan i žestok roman koji s nemilosrdnom psihološkom analizom i prodornom dubokom istinitošću pokazuje kakvu cenu plaća čovek zarad težnje ka kreativnom samoostvarenju. Ono što se sa strane čini darom sreće, zasluženim i zavidnim uspehom, za junakinju se, zapravo, pretvara u tragičnu i nerazrešivu usamljenost koja je gleda pravo u oči ledenim užasom postojanja.

 

Vadim Leventalj je napisao krajnje kompleksan roman o odrastanju koji pobuđuje čitaoca da prizove u sećanje Nabokovljevu Lužinovu odbranu i filmove Miloša Formana i Larsa fon Trira.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište