fbpx

header

Marvel i R. R. Martin rade na stripu „Wild Cards“

wild-cards-2022

Svet stripa će postati bogatiji zahvaljujući udruženim snagama Marvel Comics-a i Džordža R. R. Martina. Pisac „Igre prestola“ se udružuje sa Marvelom kako bi objavili novu seriju stripova temeljenu na romanima iz ciklusa „Wild Cards“.

 

Marvel adaptira Martinovu prvu knjigu „Wild Cards“ koja je 1987. godine započela antologijsku seriju sa pričama Martina, Hauarda Voldropa i Rodžera Zelaznija.

 

Martin je rekao da kao što njegovi fanovi već znaju, da „Wild Cards“ zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

 

– Privilegovan sam time što će industrijski titan kao što je Marvel proizvesti ceo strip, zbog koje sam beskrajno radostan – rekao je Martin.

 

wild-cards-2022

 

Stripovi će se temeljiti na antologijskoj seriji o alternativnom svemiru superjunaka „Wild Cards“ koju je osmislio i uredio Martin.

 

Radnja se smeštena u vreme posle Drugog svetskog rata u kojoj je Zemlja dom super-moćnih pojedinaca. Kada je čovek zaražen vanzemaljskim virusom Wild Card, postoji velika verovatnoća da će biti ubijen, što se naziva „crtanje crne kraljice“. Od onih koji prežive, većina će postati „šaljivdžija“, tačnije, mutira u nekom čudnom pravcu. Nekolicina srećnika su „asovi“, oni koji su obdareni supermoćima koje mogu da iskoriste za herojske ciljeve ili za zle namere.

 

Pisac Pol Kornel i umetnik Majk Hotorn potpisali su ugovor za kreiranje stripova za Marvel.

 

– „Wild Cards“ je i dalje jedinstven pogled na superheroje, priča o stvaranju koja je od tada uticala na sve, ali i dalje zadržava svoju moć. Čast mi je i zadovoljstvo što ću doneti sve ove divne priče u njihov prirodni dom u Marvelu. Nadam se da ću Džordžu, Melindi i ostatku kolektiva dati priznanje koje zaslužuju jer su mit o superherojima ponovo učinili novim. Plus, pogledajte samo tu umetnost – rekao je Kornel.

 

„Wild Cards“ ima više od 25 romana i kratkih priča. Na njima je radilo više od 40 autora tokom 30 godina.

 

Ograničena serija „Marvel’s Wild Cards: Drawing Of The Cards“ će se naći u prodaji od 1. juna. Takođe, u izdanju Peacock-a naći će se i istoimena TV serija koja je u razvoju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište