fbpx

header

Predstavljanje monografije “Glas vrline – Igor Vuk Torbica”

igor-vuk-torbica

Monografija pod nazivom “Glas vrline – Igor Vuk Torbica”, posvećena poznatom reditelju, biće predstavljena na konferenciji za medije već 25. januara u 17h. U foajeu “Pera Dobrinović, “Srpskog narednog pozorišta”, nesumnjivo će biti osetan trag koji je Torbica ostavio za sobom.

 

Izdavač koji se pobrinuo za to da monografija dospe do šire javnosti jeste “JU Budva grad Teatar”, a uoči samog događaja prisutnima će se obratiti:

 

  • Milena Lubarda Marojević, direktorka “JU Budva grad Teatar”,
  • Svetlana Ivanović, glavna urednica programa “JU Budva grad Teatar”,
  • Milovan Filipović, direktor drame “Srpskog narodnog pozorišta”,
  • Nenad Pećinar, glumac i
  • Dušan Vukašinović, glumac.

 

Značajan rad jednog od najboljih reditelja mlađe generacije biće uveličan i serijom predstava objedinjenih konceptom “Igorovi dani”, koji će biti održani u periodu od 24. do 28. januara u SNP-u. Ovim povodom, publika može da pogleda gostujuće predstave: “Carstvo mraka” i “Don Žuan” “Narodnog pozorišta iz Beograda”, potom “Krvave svadbe” SNP-a i “Budva grad teatra”, “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, kao i “Tartif” SNP-a i “Narodnog pozorišta Sombor”.

 

Da se podsetimo, četiri predstave Igora Vuka Torbice proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, a dva puta su izabrane i za najbolje u čitavom regionu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište