fbpx

header

Počinje Beogradski festival evropske književnosti

Beogradski festival evropske književnosti

Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje 11. Beogradski festival evropske književnosti od 22. do 24. juna.

 

Posle dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa, kada su se programi festivala održavali online, Beogradski festival evropske književnosti ove godine ponovo ima izdanje uživo.

 

Slovolovci: I vaše dete može postati glavni junak knjige

 

Čitaoce na 11. Beogradskom festivalu evropske književnosti očekuje uzbudljiva književna nedelja. Tokom četiri celovečernja književna programa publika će moći da prati čitanja poznatih svetskih i domaćih pisaca, ekskluzivnih gostiju Festivala, kao i dva panela o savremenoj književnosti i kulturi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arhipelag (@arhipelag_knjige)

 

Gosti Beogradskog festivala evropske književnosti su jedan od najznačajnijih savremenih nemačkih pisaca Ingo Šulce, poznati slovenački pisac Jani Virk, bosanskohercegovački romansijer, esejist i dramaturg Dževad Кarahasan i romansijerka Nina Savčić.

 

Prvi panel Beogradskog festivala evropske književnosti posvećen je temi „Кultura u doba straha“, dok je drugi panel posvećen knjizi Danila Кiša Iz prepiske. Zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, 11. Beogradski festival evropske književnosti odvija se pod motom: „Najbolje od svega. Najbolje za sve“.

 

Na 11. Beogradskom festivalu evropske književnosti gostuje Literatur Cafe Goethe-Instituta Beograd. Beogradski festival evropske književnosti je multimedijalni događaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom, do panela i drugih događaja.

 

Ovo je jedan je od najposećenijih književnih događaja u Srbiji. Njegova publika je vrlo raznovrsna u generacijskom pogledu, jer je ciljna grupa mnogo šira od uobičajene publike književnih događaja. Festival je proteklih godina privukao veliku pažnju javnosti, a njegovi gosti bili su, između ostalog, David Grosman, Havijer Serkas, Peter Esterhazi, Кlaudio Magris, Florans Noavil, Goce Smilevski, Fiona Sampson, Aris Fioretos, Terezija Mora, Drago Jančar, Peter Salmon, Hatidže Akin, Rej Robertson, Barbi Marković, Venko Andonovski, Tomas Majneke, Branko Čegec i Amir Or. Neki od ovih programa bili su najposećeniji književni događaji u Beogradu u ovoj deceniji.

 

Festival se održava se u sali Amerikana Doma omladine Beograda: svakog dana u 19 i u 20 časova su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište