fbpx

header

Dve srpske spisateljice zajednički napisale krimi roman

krimi-roman-ubistvo-pod-pseudonimom-laguna-2022

Spisateljice Verica Vinsent Kol i Mirjana Uzelac zajednički su napisale krimi roman „Ubistvo pod pseudonimom“. Radnja je smeštena u svet pisaca i izdavača, a roman je objavila Laguna.

 

– U pitanju je zapravo „whodunit“, podžanr kriminalističkog romana u kome se do kraja romana ne zna ko je ubica. Mislimo da će, upravo jer na prvi pogled taj svet ne izgleda kao plodno tle za niske strasti svih vrsta, čitaocima biti vrlo zanimljiv – rekla je Vinsent Kol.

 

U „Ubistvu pod pseudonimom“ pesnik i izdavač Toni Božinovski dobija redovno umrlice sa godinom svoje smrti. Neko je odlučio da ga surovo kazni i ubije.

 

Do saradnje sa Uzelac došlo je usled spisateljskog bloka Vinsent Kol oko njenog sledećeg romana. U pitanju je krimi roman iz serije sa beogradskim privatnim detektivom Andrejom Avakumovićem Kumom.

 

Vinsent Kol je rekla da je pomislila na Uzelac čija je sklonost prema pisanju krimića rezultirala trilerom „Džokerov usud“ (2020). Kol je zaključila da bi mogle biti kompatibilne.

 

– Mira ima neograničenu maštu. Kreira vrlo slikovite likove i duhovita je, što sam oduvek cenila u kriminalističkim romanima. Naravno, kada je upotrebljeno sa merom i smislom – navela je Vinsent Kol.

 

Uzelac je rekla da se pisanje „u četiri ruke“ odvijalo kao teniski meč. Vinsent Kol ističe da je to bio „meč sa dva pobednika“. Ona kaže da je konačan rezultat prema rečima jedne od njihovih prvih čitateljki „filološki triler“.

 

– Pisanje u četiri ruke slično je sviranju u četiri ruke. Morate postići harmoniju. Da uklopite različite ritmove. Nadam se da će to čitaoci osetiti – rekla je Uzelac.

 

Prema njenim rečima, izdavaštvo, pisci, inspektori i ostali likovi iz romana „daju sliku koja se može staviti u bilo koju drugu sferu“. Uzelac je naglasila da je „filmičnost romana možda najbolja preporuka za čitanje“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište