fbpx

header

Dragoljub Popović predstavlja dve nove knjige

Promocija knjiga prof. dr Dragoljuba Popovića

Promocija knjiga prof. dr Dragoljuba Popovića “Nerasvetljeno ubistvo” i “Povratak u Beograd“, održaće se u utorak, 31. maja od 19 časova u UК „Parobrod“.

 

Kako izgleda stvaranje foto-knjige? Saznajte na predavanju!

 

Osim autora, o knjigama će govoriti prof. dr Đorđe Sibinović i mr Dejan A. Milić, uz moderiranje prof. Dr Jovice Trkulje.

 

Dragoljub Popović je advokat, a u raznovrsnoj karijeri bio je univerzitetski profesor, diplomata i sudija. Кao profesor bavio se istorijom prava, uporednim i ustavnim pravom. Za svoj doprinos proučavanju ustavnog prava dobio je nagradu Fondacije Miodrag Jovičić za 2010. godinu.

 

Osim u Srbiji profesor Popović je radio u Švajcarskoj i SAD. Vreme od 2001. do 2004. godine proveo je u diplomatiji, kao ambasador SRJ/SCG u Švajcarskoj. Od 2005. do 2015. godine bio je sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

 

Baveći se književnošću objavio je šest romana. Za roman – prvenac, Petar među pričama (treće izdanje 2005) dobio je nagradu Isidorijana 2002.g. Posle toga objavio je romane: Mravlji genije (2004), Ideonominalna senka (2007), Doktorand (drugo izdanje 2012), Nerasvetljeno ubistvo (drugo izdanje 2012), kao i najnoviji, Povratak u Beograd (2018). Objavio je i dve zbirke eseja: Skice pravničkih portreta (2008) i Misao o pravu u delima srpskih pisaca (2011).

 

Profesor Dragoljub Popović živi na relaciji Lozana – Beograd.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište