fbpx

header

Dragoljub Popović predstavlja dve nove knjige

Promocija knjiga prof. dr Dragoljuba Popovića

Promocija knjiga prof. dr Dragoljuba Popovića “Nerasvetljeno ubistvo” i “Povratak u Beograd“, održaće se u utorak, 31. maja od 19 časova u UК „Parobrod“.

 

Kako izgleda stvaranje foto-knjige? Saznajte na predavanju!

 

Osim autora, o knjigama će govoriti prof. dr Đorđe Sibinović i mr Dejan A. Milić, uz moderiranje prof. Dr Jovice Trkulje.

 

Dragoljub Popović je advokat, a u raznovrsnoj karijeri bio je univerzitetski profesor, diplomata i sudija. Кao profesor bavio se istorijom prava, uporednim i ustavnim pravom. Za svoj doprinos proučavanju ustavnog prava dobio je nagradu Fondacije Miodrag Jovičić za 2010. godinu.

 

Osim u Srbiji profesor Popović je radio u Švajcarskoj i SAD. Vreme od 2001. do 2004. godine proveo je u diplomatiji, kao ambasador SRJ/SCG u Švajcarskoj. Od 2005. do 2015. godine bio je sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

 

Baveći se književnošću objavio je šest romana. Za roman – prvenac, Petar među pričama (treće izdanje 2005) dobio je nagradu Isidorijana 2002.g. Posle toga objavio je romane: Mravlji genije (2004), Ideonominalna senka (2007), Doktorand (drugo izdanje 2012), Nerasvetljeno ubistvo (drugo izdanje 2012), kao i najnoviji, Povratak u Beograd (2018). Objavio je i dve zbirke eseja: Skice pravničkih portreta (2008) i Misao o pravu u delima srpskih pisaca (2011).

 

Profesor Dragoljub Popović živi na relaciji Lozana – Beograd.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište