fbpx

header

Dejan Tiago Stanković u knjžari ispričao jednu svoju priču

dejan-tiago-stankovic

Poznati pisac Dejan Tiago Stanković povodom romana „Estoril“ 10. marta ispričao je priču u knjižari Delfi SKC u Beogradu.

 

Estoril“ je njegov prvi roman, koji je od objavljivanja 2015. do danas doživeo nekoliko izdanja, međunarodni uspeh, prevode na velike svetske jezike, a kao još jedna potvrda kvaliteta, preporučena je lektira u Portugaliji, zemlji u kojoj autor živi.

 

-Odlučio sam da ne pričam o sudbini Estorila kao knjige, jer mi ta priča još nije gotova. Umesto toga, ispričaću jednu svoju priču iz zbirke “Odakle sam bila, više nisam” deset godina kasnije, čiji sam rukopis predao i čekam da izađe za nekoliko meseci – rekao je za Rebelgrade Dejan Tiago Stanković, koji je ovih dana doputovao u Beograd kako bi se družio sa čitaocima.

 

Ovo nije bila obična promocija knjige, već je pisac pričao priču o „Estorilu“, romanu koji donosi priču o oazi mira u Drugom svetskom ratu gde agent 007 sreće Malog princa.

 

Smešten u luksuzni hotel „Palasio“ u mondenskom letovalištu Estoril nedaleko od Lisabona, koji je tokom Drugog svetskog rata usled portugalske neutralnosti bio stecište mutnih radnji obaveštajnih službi zaraćenih strana, ali i izbeglica iz svih krajeva Evrope, „Estoril“ je divan i potresan roman o egzilu, podeljenoj lojalnosti, strahu i preživljavanju. Gosti hotela su špijuni, pali kraljevi, pisci, nacisti, američke diplomate i Jevreji bez državljanstva, a portugalska tajna policija pažljivo nadzire posetioce, trudeći se da niko ne ugrozi neutralnost njihove zemlje. Među likovima su Crnjanski, Aljehin, Antoan de Sent Egziperi ali i Duško Popov, dvostruki agent, poreklom s naših prostora, kojeg će upoznati Ijan Fleming i po uzoru na njega osmisliti lik Džejmsa Bonda.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište