fbpx

header

Booking Warm Up: Saznajte sve o knjizi „Uslovi korišćenja“

uslovi-korišćenja

Predstavljanje zbirke „Uslovi korišćenja“ Ognjena Obradovića, u okviru programa Booking Warm Up, biće održano u sredu, 15. juna u 19 časova u Kulturnom centru Grad.

 

Predstavljena zbirka poezije „Novo groblje” u KC Grad

 

Učestvuju: Ognjen Obradović, autor, Ivan Isailović, književni kritičar, Natalija Jovanović, pesnikinja, Ana Ristović, pesnikinja, Srđan Gagić, urednik.

 

Moderator programa je Đorđe Živadinović Grgur, dok je muzička gošća Naiva.

 

„Ovo je poezija za sve koji strahuju da će postati najbolja verzija sebe – zvučni kao slogani, instagramski upeglani, prijatni kao motivacioni govornici. Pesnički postupak Ognjena Obradovića liči na pravljenje skrinšotova naše stvarnosti, koje potom zumiramo i opet otkrivamo sebe – zbunjene i usamljene s ove strane ekrana.“ – rekla je pesnikinja Natalija Jovanović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ognjen Obradović (@zamalougljesa)

„Druga zbirka pesama Ognjena Obradovića u potpunosti razobličava marketinško i digitalno, kao amblematičlne pojmove naše svakodnevice. Preispitujući set kroz odnose arhitekture i neoliberalnog kapitalizma, ili, na primer, istorije i industrije zabave, autor uspeva da ironičnim rakursom poetizuje jezik reklamnih slogana (koji licemerno skriva socijalno-ekonomsko izrabljivanje) i na taj način ukaže na grotesknost okruženja u kojem obitavamo.“ – prokomentarisao je Petar Matović.

 

Ognjen Obradović (1992) završio je studije dramturgije na FDU, gde radi kao asistent na predmetu Istorija svetskog pozorišta i drame. Piše poeziju, scenarije, drame, marketinške i teorijske tekstove. Autor je zbirki poezije Oticanja (nagrada Mladi Dis, 2016) i Uslovi korišćenja (2022).

 

Ulaz na program je besplatan, a svoj primerak zbirke moći ćete da nabavite po promotivnoj ceni.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište