fbpx

header

Tekst Vide Davidović pobedio na konkursu Sterijinog pozorja

Na konkursu Sterijinog pozorja jednoglasnom odlukom pobedio je dramski tekst Vide Davidović “Mali ratovi i kabine Zare”, pristigao pod šifrom “Onthefloor”, za originalni domaći dramski tekst.

 

Konkurs za najbolju tehnološku inovaciju: Nagrada milion dinara

 

Kada je naknadnim tumačenjem razrešeno značenje šifre teksta, utvrđeno je da je autorka i pobednica istog Vida Davidović.

 

Spasoje Ž. Milovanović (predsednik), Mirko Demić i Dušan Petrović predstavljali su žiri i ovim putem preporučili i sledeće tekstove: Prasetina na 178 načina (šifra: 2808), Jovanovići (šifra: Domaće), Hleba i cevi (šifra: Garibaldijeva 7) i Nezaboravak, potočnica, zmijske oči (šifra: šipurak).

 

 

Pobednica Vida Davidović (24) rođena je u Istočnom Sarajevu. Osnovne studije završila je na Fakultetu dramskih umetnosti, smer dramaturgija. Studentkinja je master studija na FDU, smer Teorija dramskih umetnosti i medija.

 

Između ostalog, autorka je nekoliko predstava za decu za Pozorište lutaka „Pinokio,“ radila je adaptaciju „Sna letnje noći“ za opersko izvođenje (Festival Operosa), asistirala je na tekstu “S druge strane jastuka” (Pozorište na Terazijama) i radila adaptaciju “Don Žuana” u režiji Marka Misirače povodom otvaranja pozorišta Teatrijum.

 

Njen komad „Bruklin i mačke u kontejnerima” u režiji Andreje Kargačin zatvorio je FIST– 16. festival internacionalnog studentskog teatra sa premijerom u BITEF Teatru.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište