fbpx

header

Mileni Marković uručena NIN-ova nagrada

Na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu književnici Mileni Marković uručena je NIN-ova nagrada za najbolji roman u 2021. za knjigu „Deca“, a glumici Svetlani Ceci Bojković uručeno je priznanje „Ličnost godine“.

 

Ninova nagrada za najbolji roman u 2021. godini uručena je 68. put.

 

-Roman “Deca” je pisan krvlju i bez pardona bačen u život koji ključa, opasan je, jer čitalac nema drugog izbora nego da poveruje u svaku njegovu reč – istakao je član žirija Ivan Milenković.

 

-Neću da držim govor. Samo ću da kažem: Hvala vam. Hvala mojoj porodici prijateljima koji su ovde. Ono što mi je bitno je da sam dobila ovu nagradu u kući koju smatram svojom. Ovde je počela moja karijera pre dvadeset godina, tako da ću da pozdravim moje drugove koji više nisu tu – rekla je Milena Marković.

 

Priznanje za Ninovu ličnost godine Svetlana Bojković primila je za društveni i ekološki aktivizam.

 

– Radujem se što se ova nagrada odnosi na onu, do sada u javnosti, skriveniju stranu moje ličnosti, koju su ljudi, na moju veliku radost, prepoznali. I ne samo to. Znam da sam mnogim ljudima dala podršku da se otvoreno bore za svoje mišljenje i stavove o ekološkoj zaštiti Srbije. Tu potvrdu doživljavam svakodnevno, dok hodam našim ulicama i dok mi prilaze ljudi različitih generacija, među kojima ima mnogo mladih. Živimo u izuzetno turbulentnom periodu, u kome, nažalost, profit zamenjuje Boga – rekla je Svetlana Bojković.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište