fbpx

header

Mileni Marković uručena NIN-ova nagrada

Na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu književnici Mileni Marković uručena je NIN-ova nagrada za najbolji roman u 2021. za knjigu „Deca“, a glumici Svetlani Ceci Bojković uručeno je priznanje „Ličnost godine“.

 

Ninova nagrada za najbolji roman u 2021. godini uručena je 68. put.

 

-Roman “Deca” je pisan krvlju i bez pardona bačen u život koji ključa, opasan je, jer čitalac nema drugog izbora nego da poveruje u svaku njegovu reč – istakao je član žirija Ivan Milenković.

 

-Neću da držim govor. Samo ću da kažem: Hvala vam. Hvala mojoj porodici prijateljima koji su ovde. Ono što mi je bitno je da sam dobila ovu nagradu u kući koju smatram svojom. Ovde je počela moja karijera pre dvadeset godina, tako da ću da pozdravim moje drugove koji više nisu tu – rekla je Milena Marković.

 

Priznanje za Ninovu ličnost godine Svetlana Bojković primila je za društveni i ekološki aktivizam.

 

– Radujem se što se ova nagrada odnosi na onu, do sada u javnosti, skriveniju stranu moje ličnosti, koju su ljudi, na moju veliku radost, prepoznali. I ne samo to. Znam da sam mnogim ljudima dala podršku da se otvoreno bore za svoje mišljenje i stavove o ekološkoj zaštiti Srbije. Tu potvrdu doživljavam svakodnevno, dok hodam našim ulicama i dok mi prilaze ljudi različitih generacija, među kojima ima mnogo mladih. Živimo u izuzetno turbulentnom periodu, u kome, nažalost, profit zamenjuje Boga – rekla je Svetlana Bojković.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište