fbpx

header

Iskra Brajović dobitnica pesničke nagrade „Milutin Bojić“

Iskra Brajović

Glumica Iskra Brajović deveti je po redu dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“ za mlade pesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić.

 

Ciklus pesama Iskre Brajović ocenjen je kao najbolji od ukupno 53 pristigla rada. Iskra Brajović je rođena 1987. i ćerka je glumca Voje Brajovića. Poeziju piše od ranog detinjstva.

 

Beldocs hitovi za ljubitelje muzike: Šta treba pogledati?

 

Za pesmu koju je napisala kao desetogodišnja devočica dobila je nagradu „Bronislava Vajs Papuša“, a 2000. godine dobitnica je nagrade Кnjiževnog kluba „Ivo Andrić“.

 

Srpska književna zadruga i Zadužbina Desanke Maksimović su joj 2004. godine objavili zbirku poezije „Putujući teatar snova“.

 

Svečano uručenje je u četvrtak, 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja Milutina Bojića u matičnom odeljenju Biblioteke koja nosi njegovo ime, Ilije Garašanina 5, s početkom u 19 časova.

 

Pre uručenja plakete ovogodišnjem dobitniku od 18 časova će biti predstavljena knjiga pesama „Tridesete nisu ono što smo zamišljali“ prošlogodiše pobednice konkursa Aleksandre Jovičić Đinović.

 

Budući da se ove godine obeležava 130 godina od rođenja Milutina Bojića, predviđen je prigodan program po okončanju proglašenja ovogodišnjeg dobitnika.

 

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište