fbpx

header

Iskra Brajović dobitnica pesničke nagrade „Milutin Bojić“

Iskra Brajović

Glumica Iskra Brajović deveti je po redu dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“ za mlade pesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić.

 

Ciklus pesama Iskre Brajović ocenjen je kao najbolji od ukupno 53 pristigla rada. Iskra Brajović je rođena 1987. i ćerka je glumca Voje Brajovića. Poeziju piše od ranog detinjstva.

 

Beldocs hitovi za ljubitelje muzike: Šta treba pogledati?

 

Za pesmu koju je napisala kao desetogodišnja devočica dobila je nagradu „Bronislava Vajs Papuša“, a 2000. godine dobitnica je nagrade Кnjiževnog kluba „Ivo Andrić“.

 

Srpska književna zadruga i Zadužbina Desanke Maksimović su joj 2004. godine objavili zbirku poezije „Putujući teatar snova“.

 

Svečano uručenje je u četvrtak, 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja Milutina Bojića u matičnom odeljenju Biblioteke koja nosi njegovo ime, Ilije Garašanina 5, s početkom u 19 časova.

 

Pre uručenja plakete ovogodišnjem dobitniku od 18 časova će biti predstavljena knjiga pesama „Tridesete nisu ono što smo zamišljali“ prošlogodiše pobednice konkursa Aleksandre Jovičić Đinović.

 

Budući da se ove godine obeležava 130 godina od rođenja Milutina Bojića, predviđen je prigodan program po okončanju proglašenja ovogodišnjeg dobitnika.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište