fbpx

header

„Ko bi mogao biti Jovica Aćin“

jovica-acin

Izdanjem zbornika „Ko bi mogao biti Jovica Aćin“, koju je priredio književnik Mihajlo Pantić, Biblioteka grada Beograda obeležila je 75 godina od rođenja esejiste, pripovedača i prevodioca Jovice Aćina.

 

Prefinjena i neustrašiva: Tamara Bakić i njen jedinstven život

 

Promocija ove knjige priređena je u biblioteci, a ona je deo edicije „Vrhovi“, posvećene uglednim srpskim piscima.

 

-Nije to moja knjiga, iako u naslovu ima izvesno ime kojim se služim. To ne znači da sam ja knjigu napisao. Najbolje njene delove napisali su drugi – kazao je na promociji Jovica Aćin.

 

Adligat: kročite u kuću sa dva miliona knjiga

 

Urednik zbornika Mihailo Pantić je rekao da svako od nas ima nekog Jovicu Aćina.

 

-To je čovek u najboljim godinama i sa neverovatnim opusom iza sebe, koji ne prestaje da bude najradoznalije dete savremene srpske književnosti. Čovek koji se neprestano preobražava iz knjige u knjigu, iz žanra u žanr, iz teksta u tekst – rekao je Mihailo Pantić. On je napomenuo da su knjige Jovice Aćina dar sprskoj kulturi i književnosti, te da su praćene nesvakidašnjim i neverovatnim uređivačkim i prevodilačkim radom.

 

Mihailo Pantić je rekao i da je bibliografija o Aćinu izuzetno obimna i kvalitetna, što je, ne samo znak kvaliteta njegovog književnog opusa, nego i interesovanja koje nikada nije bilo u kulturnom mejnstrimu, ali je uvek zauzimalo jedno vidljivo i značajno mesto najpre u esejistici.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište