fbpx

header

Javno čitanje “Mali ratovi i kabine Zare”

Mali ratovi i kabine Zare

“Parobrod” ima mnogo priča koje su spremne za sve redovne posetioce kultne ustanove. Oni su pripremili najbolje “Parobrodske priče”. Radi se o drami “Mali ratovi i kabine Zare” za koju je Vida Davidović dobila nagradu na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/22 godinu. Režija je delo Stefana Gajića, dok je urednik drame Ana Tomović. 

 

Predstava opisuje balkanski začarani krug iz koga nema izlaza osim putem bekstva u neku drugu zemlju, kriminala ili smrti.
Glavna junakinja, Mala, je odabrala još jedan put – put anoreksije.

 

Ona se od sveta brani svojom višom svrhom – odustajanjem od toga da odraste, da postane žena, da postane majka koja rađa sinove koji idu u rat. Ona osvaja svoju slobodu da ne bude ništa od onoga što za nju hoće drugi, da bude samo sopstvena i svoja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UK Parobrod (@ukparobrod)

 

Glumci koji će učestvovati u projektu su Iva Milanović, Maša Labudović, Mitra Mladenović i Đorđe Kadijević, a urednik je Ana Tomović.

 

Radi se o ciklusu javnih čitanja koji će se održati u petak, 13. maja, u 18 časova u UK “Parobrod”. UK Parobrod se nalazi u Kapetan Mišinoj 6a, a ulaz na predstavu je besplatan.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište