fbpx

header

Galerija 73: Кlub pisaca Čukarica obeležio Jubilej

Foto: Galerija 73

Кlub pisaca Čukarica obeležava pola veka svog postojanja. Tom prilikom u Galerija 73 na Banovom brdu upriličila je veče posvećeno bogatom pesničkom stvaralaštvu i promociji Zbornika pesama članova Кluba.

 

Davnih sedamdesetih godina prošlog veka pesnici su svojim entuzijazmom i idejom da se po ugledu na Udruženje književnika Srbije napravi Кlub pisaca koji žive i stvaraju na Čukarici.

 

Zamisao je ostvarena i danas ovaj Кlub pisaca okuplja veliki broj uglednih članova lokalne zajednice kakva je Čukarica. Galerija 73 gde su davih godina i nastali organizuje takva druženja.

 

Među njima ima i onih članova koji svojim ugledom i znanjem značajno doprinose kulturni Čukarice.

 

Za člana Кluba pisaca Čukarica Milivoja Mišu Rupića, književnika i autora dokumentarističke izložbe posvećene književniku i diplomati Matiji Banu, ovaj jubilej mnogo zbnači jer, po ljegovom mišljenju, doprinosi unapređenju kulturnog života zajednice kakva je Čukarica.

 

Za ovog uglednog umetnika postojanje Кluba pisaca sa dugogodišnjom tradicijom znatno utiče na snagu lokalne zajednice čime se podstiču potencijali Čukarice kada je kultura u pitanju.

 

Program i rad Кluba podržava Gradska opština Čukarica, a ispred opštine na svečanom događaju prisustnima se obratila predsednica Skupštine GO Čukarica gospođa Lidija Jovanović.

 

Na svečanosti povodom Jubileja su nagrađeni svi učesnici na Кonkursu “Pesničko proleće Čukarice”, a nagrade i zahvalnice je uručio presednik Кluba pisaca Čukarica Neđo Ćićo Stojanović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište