fbpx

header

„Džepni dijalozi“: Priče koje nastaju na relaciji Beograd – Zagreb

džepni-dijalozi-2022

Književnica Neva Lukić pokrenula je onlajn projekat „Džepni dijalozi“. Projekat se realizuje u okviru Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalizacije.

 

Na internet stranici „Džepni dijalozi” nalazi se blog na kojem će nastajati tekstovi u dve kategorije: Poetika grada i Dijalozi o dijalozima. Poetika grada donosi kratku poetsku prozu Neve Lukić. Njena proza nastaje podstaknuta atmosferom gradova u kojima autorka živi i radi. Trenutno je na relaciji Zagreb-Beograd.

 

Dijalozi o dijalozima donose tekstove i razgovore književnika na temu „dijaloga”, a u dijalogu s autorkom projekta. Različiti vizualni umetnici ilustruju novonastale tekstove za obe kategorije.

 

Književnici koje predstavljaju su Nada Topić, Igor Rajki, Ivana Rogar, Maša Kolanović i konceptualni umetnik, predpesnik i slikar Vlado Martek.

 

Ilustracije će raditi vizualni umetnici Ivan Tudek, Ivana Armanini, Ivana Vulić i Sven Klobučar.

 

Ilustraciju internet stranice radio je Ivan Tudek. Dizajn umetnica Mare Šuljak. Vizual projekta Džepni dijalozi također je Tudekov rad, a društvene mreže uređuje Lora Milutinović.

 

Neva Lukić je književnica iz Zagreba. Poslednju knjigu, zbirku poezije „Ježenja“, objavila je u Frakturi. U Beogradu 2018. godine, izašla je njena zbirka kratkih priča „More i zaustavljene priče“ u izdanju Trećeg Trga.

 

Trenutno živi i radi u Beogradu te je pokrenula interdisciplinarni književni online projekat „Džepni dijalozi“. Projekat nastaje uz podršku Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva likovnih umetnika, a finansiran je od strane Ministarstva kulture i medija RH.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište