fbpx

header

„Džepni dijalozi“: Priče koje nastaju na relaciji Beograd – Zagreb

džepni-dijalozi-2022

Književnica Neva Lukić pokrenula je onlajn projekat „Džepni dijalozi“. Projekat se realizuje u okviru Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalizacije.

 

Na internet stranici „Džepni dijalozi” nalazi se blog na kojem će nastajati tekstovi u dve kategorije: Poetika grada i Dijalozi o dijalozima. Poetika grada donosi kratku poetsku prozu Neve Lukić. Njena proza nastaje podstaknuta atmosferom gradova u kojima autorka živi i radi. Trenutno je na relaciji Zagreb-Beograd.

 

Dijalozi o dijalozima donose tekstove i razgovore književnika na temu „dijaloga”, a u dijalogu s autorkom projekta. Različiti vizualni umetnici ilustruju novonastale tekstove za obe kategorije.

 

Književnici koje predstavljaju su Nada Topić, Igor Rajki, Ivana Rogar, Maša Kolanović i konceptualni umetnik, predpesnik i slikar Vlado Martek.

 

Ilustracije će raditi vizualni umetnici Ivan Tudek, Ivana Armanini, Ivana Vulić i Sven Klobučar.

 

Ilustraciju internet stranice radio je Ivan Tudek. Dizajn umetnica Mare Šuljak. Vizual projekta Džepni dijalozi također je Tudekov rad, a društvene mreže uređuje Lora Milutinović.

 

Neva Lukić je književnica iz Zagreba. Poslednju knjigu, zbirku poezije „Ježenja“, objavila je u Frakturi. U Beogradu 2018. godine, izašla je njena zbirka kratkih priča „More i zaustavljene priče“ u izdanju Trećeg Trga.

 

Trenutno živi i radi u Beogradu te je pokrenula interdisciplinarni književni online projekat „Džepni dijalozi“. Projekat nastaje uz podršku Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva likovnih umetnika, a finansiran je od strane Ministarstva kulture i medija RH.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište