fbpx

header

„Čip festival: Noći poezije“ u Zaprokulu

Čip festival

Jedinstvene večeri poezije pod nazivom „Čip festival: Noći poezije“ održaće se u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 21 čas.

 

Dva koncerta: Dejan Terzić sa Axiom kvartetom

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zaprokul

Ovaj program je osmišljen za ljubitelje poezije koji leto provode u Beogradu, kako bi se upoznali sa radovima mladih poeta. Čip festival je prilika da se govori o važnosti čitanja i poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme.  Stoga Zaprokul otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

 

Prve večeri, u četvrtak 28. jula u 21 čas, na letnjoj sceni Zaprokula, nastupiće mlade nade srpskog pesništva: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Nikola Đurica. Specijalna gošća biće Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“ …

 

U petak 29. jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije – Nemanja Dragaš, Milica Špadijer, Irena Plaović, Katarina Pantović, Jelena Marinkov, Marija Radić  i Marko Kragović. Specijalna gošća je pesnikinja Radmila Petrović, laureat 42. Limskih večeri poezije i pobednik 22. Poetskog konkursa „Desanka Maksimović“.

 

Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište