fbpx

header

Bosiljka Ostojić predstavlja pesnički prvenac u KC Gradu

o ljubavi i ćuitanju

Da među mladim ljudima pisana reč nije iščezla, a naročito kada je poezija u pitanju, svedoči Bosiljka Ostojić, koja predstavlja svoj pesnički prvenac.

 

Promocija „Još par reči o ćutanju“ mlade autorke održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. Posetioci promocije imaće priliku da prisustvuju čitanju stihova o ćutanju i ljubavi.

 

„Simbolično, na nekada proslavljan Dan mladosti, biće ispromovisana ova zbirka čija je glavna tema ljubav, paradoksalno iskazana kroz tišinu i ćutanje. Tišina je često od buke jača i zato je važno da je oslušnemo bar na trenutak“, poručuje Bosiljka Ostojić i dodaje:

 

 

„Da li ste nekada osluškivali tišinu i čuli ćutanje? Da li znate kako se od tuge ćuti? Da li postoji lepa patnja? Možda se odgovori kriju u poeziji i otćutanoj ljubavi“, kaže autorka i poziva sve ljubitelje poezije da veče provedu slušajući stihove o tišini i ćutanju.

 

 

Na promociji zbirke u izdanju Književne omladine Srbije osim autorke govoriće i njeni recenzenti Danijela Kvas i Boris Tanović, a veče će upotpuniti stihovi ispraćeni zvucima gitare Nebojše Radovanovića.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište