fbpx

header

Knjiga Čedomira Antića o burnim devedesetim

Memoarska knjiga istoričara Čedomira Antića „O revolucionarima, kriminalcima i drugim namernim prolaznicima“ biće predstavljena u četvrtak 3. februara od 18 sati u Bukmarker kafeteriji knjižare Delfi SKC.

O knjizi će pored autora govoriti i urednica Dubravka Dragović Šehović, advokat i član Beogradskog sindikata Feđa Dimović i pisac Vladimir Kecmanović.

Čedomir Antić se u svojoj autobiografskoj knjizi bez zadrške priseća događaja i ljudi koji su obeležili devedesete godine XX kao i prvu deceniju XXI veka, realno i iskreno pišući o sebi i svima sa kojima je bio u kontaktu u tom burnom periodu.

-Ova knjiga predstavlja moja sećanja na deset burnih godina savremene srpske istorije. Reč je o razdoblju od 1996. do 2006. godine. U tim burnim vremenima sam kao dvadesetogodišnjak proživeo dosta toga u politici, svedočio sam važnim događajima nacionalne epopeje i upoznao ljude koji su oblikovali našu istoriju, a neki od njih su otišli u večnost tako da ih danas svako poznaje iako ih možda nikada nije ni sreo – rekao je Čedomir Antić.

O svojoj memoarskoj knjizi „O revolucionarima, kriminalcima i drugim namernim prolaznicima“, poznati istoričar kaže da je dobra za sve koji žele da saznaju nešto o onom vremenu-

-Knjiga predstavlja svedočanstvo iz vremena kada su uspomene omalovažavane i potiskivane, kada su interesi postali važniji nego ikada pre, a stereotipi brižljivo gajeni od marketinških magova zaduženih da oblikuju pamćenje čitavih nacija. Za one koji su poput mene tokom tih godina bili ‘namerni prolaznici’, ovo je provokacija čija je svrha da se i sami prisete – zaključio je Čedomir Antić.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište