fbpx

header

Jovan Ristić izneo istinu o teorijama zavere

poplavljeni_um-jovan_ristic_v

U izdanju Lagune objavljen je psihološki triler „Poplavljeni um” pisca, publiciste i prevodioca Jovana Ristića. Roman je zasnovan na Ristićevoj noveli „HAARP i druge priče“ koja se 2014. godine našla u zapaženoj antologiji slipstrim proze HAARP i druge priče o teorijama zavere.

 

Knjiga Čedomira Antića o burnim devedesetim

 

U romanu četvoro Beograđana u vreme katastrofalnih poplava u Srbiji maja 2014. tragaju za HAARP-om, navodnim klimatskim oružjem Amerikanaca i NATO-a koje je prema tvrdnjama na društvenim mrežama smešteno u blizini Barajeva.

 

“Poplavljeni um” zapravo govori o problemu teorija zavera, pojavi koja se po pravilu vezuje uz teška, krizna vremena i razna socijalna previranja. U eri interneta i društvenih mreža, manjka kredibilnih zvaničnih informacija i viška nepoverenja u zvanične izvore, teorije zavere poprimaju zastrašujući karakter kovitlaca dezinformacija i poluistina, stvarajući plodno tle za zloupotrebu i manipulaciju.

 

Dobitnik NIN-ove nagrade: Knjiga „Deca“ Milene Marković

 

-Moji junaci, koliko god da su psihološki i ideološki različiti, delaju u većoj ili manjoj meri pod uticajem raznih teorija i poluinformacija, koje su saznali na internetu, po opskurnim portalima i tabloidima, a nemaju dovoljno kredibilnih, zvaničnih informacija o onome što se dešava – rekao je Jovan Ristić.

 

Autor romana “Poplavljeni um” Jovan Ristić je pravnik, dugogodišnji novinar, pisac i prevodilac. Suosnivač je putujućeg Festivala srpskog filma fantastike, prve svetkovine žanrovskog filma u Srbiji. Autor je istoriografskih knjiga o filmu, a priče, pripovetke i pesme koje su objavljivane u raznim publikacijama i antologijama sakupio je u zbirci Godine u magli.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište