fbpx

header

Zlatno pero Beograda – 16. Međunarodno bijenale ilustracije

U Galeriji Singidunum, na predlog Italijanskog kulturnog centra, od 14 -25.12. biće postavljena izložba svestranog italijanskog ilustratora Lorenca Čekotija poznatog pod nadimkom LRNZ.

 

LRNZ (pseudonim Lorenca Čekotija) umetnika koji je rođen u Rimu 1978.

 

 

On stvara na različitim poljima vizuelne umetnosti. 2015. godine. Je osvojio nagradu za najboljeg italijanskog dizajnera na TCBF-u za grafićku novelu „Golem“, Iste godine je objavio „Astrogamu“ zajedno sa Alesandrom Karonijem. Učestvuje u italijanskim i međunarodnim umetničkim institucionalnim projektima kao i u dizajnirannju brendova.

 

Režirao je animaciju dokumentarnog filma „The Dark Side Of The Sun”, dela konceptualne umetnosti nagrađivanog kratkog filma „Nostalgičar”. Autor je vizuelnog dela edicije „Monolit” za izdavača Serđa Bonelija Godine 2021. nominovan je za prestižnog Donatelovog Davida za najbolje VFX vizuelne efekte za film „The Book of Vision“ i upravo je objavio prvi tom strip trilogije „Geist Maschine“.

 

Njegove knjige se objavljuju u Italiji u izdanju Bao Publishing-a, mnoge od njih su prevedene i objavljene na svetskom tržištu.

 

 

Program se održava uz poštovanje svih zdrastvenih mera. Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) objavilo je konkurs za najbolje ilustracije, a koji je bio otvorenza autore iz Srbije i sveta.

 

Organizatori su ULUPUDS i Savet izložbe, koji čine David Vartabedijan (predsednik), Slobodan Jovanović, Viši kustos Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu, , grafička dizajnerka Danijela Paracki, slikar, ilustrator Vladimir Vesović, istoričarka umetnosti Dragana Palavestra, ilustratorka i rediteljka animiranih filmova Iva Ćirić i strip autor i ilustrator Dražen Kovačević.

 

Ovogodišnje Zlatno pero održano je u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

 

 

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije, Sekretarijat za kulturu republike Srbije i Italijanski kulturni centar u Beogradu.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište