fbpx

header

Zoran Krulj otvorio izložbu u Beogradu

Zoran Krulj

Izložba slika akademskog slikara Zorana Кrulja pod nazivom „Dobar vjetar, plava ptico” otvorena je u Galeriji Singidumum u Beogradu.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Krulj je Hercegovac iz Crne Gore, diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti „na Cetinje“, a preko Makedonije je došao u Krajinu, u banjalučkom „Zenitu“ su mu atelje i salon.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Stoga, kako je neko jednom primetio, njegova slikarska plavetnila svedoče i prkose onim koji tvrde da je štafelajno slikarstvo mrtvo. U ovom čarobnom kraljevstvu boja s punim pravom, u duhu starih vremena i običaja, poput galeba kličemo: „Кralj je mrtav, živio Кrulj”.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Sve reke nekud teku, pronađu put do jezera iz kojih se preliju u mora, a onda nestanu u okean… Njega  smo različitim imenima podelili a  ustvari postoji jedan jedini. Nije reč o zenovskoj dvojnosti u jednom, nego „mnogost“, ako postoji takva kovanica, u jednom ili tačnije množina u jednini… Zamoči prst u reku i bićeš povezan sa celim svetom. Sve boje slivaju u jednu paletu -u belu boju. Zamoči kist u more boja na planetarnoj paleti i već si deo svetske porodice večitih pustolova po beskrajnim prostranstvima umetničkih vizija. Ukrcaj se na jedrenjak i razapni svoja naslikana ili nenaslikana platna kao jedra da zarobiš dah vetra i otplovi u beskraj. Кad i ako negde stigneš nastavi dalje ka nekom novom odredištu, da nikad ne prestane radost i isčekivanje saznanja o nepoznatom. Prestaneš li stvarati neke nove svetove sa sopstvenim zakonima nestaje i razlog stvaralačke plovidbe i bitisanja – zaključio je slikar Zoran Krulj.

 

 

Zoran Krulj

Zdravko Krulj

 

Izložba „Dobar vjetar, plava ptico” biće otvorena do 18. maja.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište