fbpx

header

Zoran Krulj otvorio izložbu u Beogradu

Zoran Krulj

Izložba slika akademskog slikara Zorana Кrulja pod nazivom „Dobar vjetar, plava ptico” otvorena je u Galeriji Singidumum u Beogradu.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Krulj je Hercegovac iz Crne Gore, diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti „na Cetinje“, a preko Makedonije je došao u Krajinu, u banjalučkom „Zenitu“ su mu atelje i salon.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Stoga, kako je neko jednom primetio, njegova slikarska plavetnila svedoče i prkose onim koji tvrde da je štafelajno slikarstvo mrtvo. U ovom čarobnom kraljevstvu boja s punim pravom, u duhu starih vremena i običaja, poput galeba kličemo: „Кralj je mrtav, živio Кrulj”.

 

Zoran Krulj

Zoran Krulj

 

Sve reke nekud teku, pronađu put do jezera iz kojih se preliju u mora, a onda nestanu u okean… Njega  smo različitim imenima podelili a  ustvari postoji jedan jedini. Nije reč o zenovskoj dvojnosti u jednom, nego „mnogost“, ako postoji takva kovanica, u jednom ili tačnije množina u jednini… Zamoči prst u reku i bićeš povezan sa celim svetom. Sve boje slivaju u jednu paletu -u belu boju. Zamoči kist u more boja na planetarnoj paleti i već si deo svetske porodice večitih pustolova po beskrajnim prostranstvima umetničkih vizija. Ukrcaj se na jedrenjak i razapni svoja naslikana ili nenaslikana platna kao jedra da zarobiš dah vetra i otplovi u beskraj. Кad i ako negde stigneš nastavi dalje ka nekom novom odredištu, da nikad ne prestane radost i isčekivanje saznanja o nepoznatom. Prestaneš li stvarati neke nove svetove sa sopstvenim zakonima nestaje i razlog stvaralačke plovidbe i bitisanja – zaključio je slikar Zoran Krulj.

 

 

Zoran Krulj

Zdravko Krulj

 

Izložba „Dobar vjetar, plava ptico” biće otvorena do 18. maja.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište