fbpx

header

“Varijacije u staklu” u Radisson Collection Hotel

Dragan Pavlović

Izložba fotografija “Variations in Glass / Varijacije u staklu” Dragana Pavlovića, biće otvorena u sredu, 22. juna, u 18 sati, u Radisson Collection Hotelu u Beogradu.

 

Ovaj ciklus fotografija predstavlja, na jednoj strani, svojevrsni povratak na autorovo ranije interesovanje za češko umetničko staklo, a, na drugoj strani, to je još jedna studija staklenih elemenata iz moderne zbirke beogradskog kolekcionara Borislava Šoše.

 

Dragan Pavlović

Foto: Dragan Pavlović, promo

 

Motivi su geometrijske ili amorfne forme, stilizovani biljni ornamenti koji otkrivaju lepotu oblikovanja, zagonetnost, metaforičnost i samodovoljnost površinske obrade objekata, bogat, zasićen, kolorit, strukturu materijala.

 

Izložene fotografije su deo većeg projekta istog naziva, koja je prošle godine dva puta samostalno izlagan u Beogradu, u Galeriji Singidunum od 26. aprila do 7. maja i u Jugoslovenskoj kinoteci od 30. septembra do 7. oktobra.

 

Dragan Pavlović

Foto: Dragan Pavlović, promo

 

Dragan Pavlović je fotografijom počeo da se bavi u srednjoj školi. Od 1981. godine kao član Foto kluba DPIO Voždovac. Učestvovao je na pedesetak izložbi u organizaciji Foto saveza Srbije i FSJ na kojima je nekoliko puta nagrađivan. Na FAMU (Fakultet za film i televiziju), pri AMU (Akademija lepih umetnosti) u Pragu, magistrirao je 1991. godine.

 

Dragan Pavlović

Foto: Dragan Pavlović, promo

 

Član je ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Sbrije) od 1991, a danas predaje fotografiju kao vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu.

 

Izložba fotografija “Variations in Glass / Varijacije u staklu” Dragana Pavlovića trajaće do 28. juna.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište