fbpx

header

Varijacije i autonomija: Posetite izložbu japanske grafike

Varijacije i autonomija: hanga grafike savremenih japanskih slikara

Gostujuća izložba “Varijacije i autonomija: hanga grafike savremenih japanskih slikara“ otvorena je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 

Ambasador Japana u Srbiji Кacumata Takahiko je rekao da je cilj ove postavke predstavljanje opusa deset poznatih modernih umetnika Japana, među kojima su i Кusama Jajoi, Onosato Tošinobu i Nakaniši Nacujuki.

 

Ti poznati umetnici su istražili širok spektar mogućnosti kroz grafike i proširili domete izražavanja u modernoj umetnosti upravo korišćenjem metode grafike tokom sedamdesetih godina.

 

Izložba Varijacije i autonomija: hanga grafike savremenih japanskih slikara“ je osmišljena da osvetli činjenicu da se kroz modernu japansku grafiku razvilo jedno novo polje. To polje, u kojem grafike stvaraju slikari, sastoji se od varijacija slikarstva i autonomne forme grafike.

 

Izložba će trajati do 4. decembra.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište