fbpx

header

Unutrašnja borba za ravnotežom: Izložba Mine Đorđević

izlozba-Mine-Djordjevic-Galerija-DOB-2022

U utorak, 26. jula u Galeriji Doma omladine otvorena je izložba Mine Đorđević „F.O._No.1“. Grupa radova kroz seriju slika i skulptura je ispričana priča o unutrašnjoj borbi za uspostavljanjem ravnoteže između ideala ideje „ženstvenosti“ i prihvatanja lepote istinite prirode ženstva.

 

Izložba Mine Đorđević kroz fluidnost i ritam forme likovnog izraza daju nam prirodan tok finalnog stanja prikaza u delima. To je nakon ekspanzije izazvane negativnom sugestijom spoljnih uticaja kojom se čita atmosfera dijaloga između likova/oblika. Isti ti likovi kao glavni akteri u navedenim likovnim medijima preko dvodimenzionalnih akvarela, prelaze u trodimenzionalni oblik/skulpturu. Upravo onako kao što ljudska svest i emocije prelaze iz apstraktne misli u materijalno, fizičko stanje, pa nam tako daju potrebnu i očekivanu opipljivost i prisutnost u prostoru galerije.

 

Autorka kroz likovni medij akvarela i skulptura, tiho sugestivnim formama, priča priču individuacije Duše u ženskom biću. U njenom punom sjaju i apsolutnom mraku.

 

Sazrevajući tokom ovog bolnog i veličanstvenog procesa mi rastemo i srastamo sa sopstvenim ranama i iskustvima. Kidamo od sebe delove koje ne želimo, ostavljajući za sobom tragove i ožiljke koji nas definišu i čine nas-nama.

 

izlozba-Mine-Djordjevic-Galerija-DOB-2022

Foto: Promo

 

Posebno se obraća pažnja na izraz senzibiliteta koji u sebi nosi osetljivost i ranjivost. To su kvaliteti koje moderno društvo, neinteligentno, a surovo, percipira kao sinonime slabosti.

 

Mina Đorđević, rođena je u Beogradu 1985. godine. Završila je srednje strukovne studije tekstilne tehnologije u Školi za dizajn u Beogradu, nakon čega upisuje FPU odsek scenografije. Diplomirala je 2009.

 

Ekspertizu scenografa stekla je na televizijskim, filmskim i muzičkim projektima (TV serije, filmovi i muzički spotovi). Od 2008. godine edukuje se i bavi grafičkim dizajnom, digitalnim 3D modelovanjem i prostornim oblikovanjem (prostorne instalacije i skulpture).

 

Učesnica je nekoliko međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. To su Međunarodna likovna kolonija u Tršiću i Međunarodna likovna raku kolonija Ronjgi u Rijeci.

 

Izložbu je moguće posetiti do 7. avgusta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište