fbpx

header

„Ujedinjene boje Indije“: Izložba fotografija Maje Vujošević

maja-vujosevic-izlozba-ujedinjene-boje-indije-2022

Maja Vujošević je obišla gotovo čitavu Indiju. To putovanje i suživot sa ovom zemljom trajao je u rasponu od 8 godina. Projekat „Ujedinjene boje Indije“ je Maja osmislila i pre nego što se vratila u Srbiju.

 

Ova izložba se može smatrati za svojevrstan poklon Beogradu, kojim želi da inspiriše ljude da krenu za svojim snom. Zahvaljujući ljubavi i poznavanju fotografije, slike sa tog višegodišnjeg putovanja uspela je da zadrži da ostanu netaknute u svom obliku, pejzažu, svetlosti.

 

Vujošević, master bankarstva je završila na Kipru i baš tamo rešila da se posveti svojoj prvoj ljubavi – fotografiji. Ubrzo joj je bilo jasno da je Indija zemlja koju samostalno želi da poseti. Spremala se marljivo za taj sudbinski put.

 

 

Fotografijom je počela da se bavi fokusirana na pejzaže. Međutim, Indija joj je promenila perspektivu i dala novi uvid u fotografiju – kroz ljude, festivale, običaje i mesta koja nisu poznata turistima.

 

Majina baza trenutno je Beograd u kom se bavi jogom, a ima i svoj ketering veganske hrane. Njena prva samostalna izložba bila je u Nikoziji, na Kipru, 2012. godine. Dobitnica je i prve nagrade za fotografiju na izložbi „Priroda bez cenzure“ 2019. godine.

 

 

Kerala, Tamil Nada, Karnataka, Goa, Maharastha, Gujarat, Haryana, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Jammu, Kashmir,Sikkim, West Bengal, Bihar, Oddisha će biti predstavljeni na fotografijama.

 

U svim svojim bojama će moći da se pogledaju u Dorćol Platzu, 6. maja sa početkom od 19 časova. Tokom otvaranja, za posetioce biće priređena i demonstracija joge, indijski ples, kirtan i indijska hrana.

 

Ulaz na izložbu „Ujedinjene boje Indije“ je slobodan. Fotografije će biti izložene od 6. do 10. maja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište