fbpx

header

Učestvujte i vi u razgovoru “Majka je kučka”

Novi projekat sarajevske umetnice Šejle Kamerić pod nazivom “Majka je kučka” predstaviće se u galeriji “Eugster || Beograd” 2. aprila 2022. od 17 do 20 časova.

 

Izložba Muzeja ratnog detinjstva prvi put u Beogradu

 

Emisiju će pratiti razgovor umetnice i kustoskinje iz Berlina Adrijane Tranca, a govoriće se o vešticama, seksu, samoopredeljenju, kolektivnoj radikalnoj imaginaciji, domaćinstvu, drogi i kapitalizmu.

 

Ovaj razgovor, kako je najavljeno, neće biti linearan, već kružni, jer vreme nije linearno, već ciklično. Različiti delovi pisanog dela naći će se na širokom spektru platformi, označavajući mreže i veze, otvarajući portale za svakoga ko se usudi da uđe.

 

Šajla Kamerić konstatuje da je muški svet rođen iz ženskih tela. Ona pitajući gde se nalazi, sebi priznaje da je u grču, bolu. Pokušava da se oslobodi, da se opusti, pritom, kako navodi, istovremeno traži pažnju i da je ostave na miru.

 

-To je kontradiktorno. Telo ne stoji mirno. Bori se i popušta. Trpi bol, i oseća radost. Nikada na jednom mestu i nikada prihvaćeno – napisala je jedne noći Šejla Kamerić.

 

-Vaše telo, i naša ženska tela, ekstrapolacijom, zauzimaju zidove galerije kao delo Majka je kučka. Fotografije u emisiji su impresivne, kako po veličini, tako i po sadržaju. Čini se da se igrate kontradiktornom dinamikom: kvazi-goli i ranjivi, a opet monumentalni i zapovednički – objašnjava Šejla Kamerić.

 

Ova umetnica teži samoprihvatanju i kaže da vidi ženu, ali i čovečanstvo, dualnost, seksualnost, reklamu i ideologiju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište