fbpx

header

U Galeriji DOB-a otvorena izložba slika „Blue Narcissus”

U Galeriji Doma omladine Beograda otvorena je izložba slika „Blue Narcissus” Aleksandre Đukić. Njeni narcisi rezultat su kombinovanja vizuelne estetike kojoj je naklonjena, i pozicioniranja narcisa kao motiva kroz koji pristupa proučavanju i predočavanju svojih introspektivnih promišljanja.

 

Na platnima Aleksandre Đukić rascvetali narcisi se međusobno prepliću i izranjaju iz haosa lišća kojim su okruženi, pritom snažnim kontrastom oponirajući pozadini prostora u koji su smešteni.

 

 

-Narcis je cvet izuzetno bogate simbolike, deo je mnogih mitoloških priča ali i kultura i običaja. Narcis je čest simbol obnove, novog početka upravo zbog cvata u proleće – rekla je Aleksandra Đukić.

 

– Na njenim platnima, rascvetali narcisi se međusobno prepliću, i izranjaju iz haosa lišća kojim su okruženi, pritom snažnim kontrastom oponirajući pozadini prostora u koji su smešteni – ocenila je istoričarka umetnosti Tamara Stanković.

 

Foto: promo

 

Aleksandra Đukić Završila je Školu za dizajn na smeru Likovni tehničar 2016. u rodnom Beogradu, a potom master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2021. u klasi prof. Dobrice Bisenića. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi širom Srbije. Od 2018. volontira u Narodnom muzeju u Beogradu. Trenutno je na Doktorskim umetničkim studijama na FLU. Član ULUS-a od 2020. godine.

 

Izložba „Blue Narcissus” će trajati od 14. do 27. februara 2022. godine.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište