fbpx

header

U Galeriji DOB-a otvorena izložba slika „Blue Narcissus”

U Galeriji Doma omladine Beograda otvorena je izložba slika „Blue Narcissus” Aleksandre Đukić. Njeni narcisi rezultat su kombinovanja vizuelne estetike kojoj je naklonjena, i pozicioniranja narcisa kao motiva kroz koji pristupa proučavanju i predočavanju svojih introspektivnih promišljanja.

 

Na platnima Aleksandre Đukić rascvetali narcisi se međusobno prepliću i izranjaju iz haosa lišća kojim su okruženi, pritom snažnim kontrastom oponirajući pozadini prostora u koji su smešteni.

 

 

-Narcis je cvet izuzetno bogate simbolike, deo je mnogih mitoloških priča ali i kultura i običaja. Narcis je čest simbol obnove, novog početka upravo zbog cvata u proleće – rekla je Aleksandra Đukić.

 

– Na njenim platnima, rascvetali narcisi se međusobno prepliću, i izranjaju iz haosa lišća kojim su okruženi, pritom snažnim kontrastom oponirajući pozadini prostora u koji su smešteni – ocenila je istoričarka umetnosti Tamara Stanković.

 

Foto: promo

 

Aleksandra Đukić Završila je Školu za dizajn na smeru Likovni tehničar 2016. u rodnom Beogradu, a potom master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2021. u klasi prof. Dobrice Bisenića. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi širom Srbije. Od 2018. volontira u Narodnom muzeju u Beogradu. Trenutno je na Doktorskim umetničkim studijama na FLU. Član ULUS-a od 2020. godine.

 

Izložba „Blue Narcissus” će trajati od 14. do 27. februara 2022. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište