fbpx

header

Trenuci – samostalna izložba Sanje Crnjanski

trenuci

U sredu, 1. juna, u galeriji “Stepenište“ (Šumatovačka 122) od 19 časova otvorena je samostalna izložba „Trenuci“ Sanje Crnjanski. Kroz istraživanje ideje trenutka, umetnica Sanja Crnjanski tragala je za pristupom koji bi istovremeno ostvario utisak prikaza i odjek „nevidljivog ostatka“.

 

Izložba “Čvor” u Muzeju brojeva

 

U pitanju su tragovi elemenata čiji susret, kako umetnica tvrdi,  u pravo vreme i na pravom mestu ostvaruje specifičan i neponovljiv spoj.

 

 

-Kontradiktornost karakteristična za ovaj fenomen, istaknuta kroz odnos moći koju može da poseduje i meru svog trajanja, prelila se na crtež – kaže Sanja o izložbi “Trenuci”.

 

Sanja Crnjanski je rođena 1980. godine u Beogradu. Godine 2002. upisuje studije na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku Slikarstvo. Diplomirala je 2008. god. u klasi prof. Darije Kačić. Doktorske umetničke studije završila je 2021. godine na istom fakultetu pod mentorstvom prof. Jasmine Kalić. Izlagala je radove na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Član je ULUS-a od 2009.

 

Izložba traje do 13. juna 2022. godine i otvorena je za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište