fbpx

header

Tiha svetlost – Otvaranje izložbe u Ateljeu DivArt

Izložba-Tiha-svetlost-2022

Samostalna izložba „Tiha svetlost“ umetnice Ivane Radovanović biće otvorena u izložbenom prostoru Atelier DivArt.

 

Ostavši verna štafelajnom slikarstvu i tehnici ulja na platnu, umetnica na platna prenosi sopstveni doživljaj ljudskosti u savremenom dobu.

 

Uz likove mladih žena koje imaju portretske karakteristike, na slikama se pojavljuje i hrišćanska simbolika, golub, nar, ikona.

 

– Birajući naslove za svoje slike Ivana Radovanović iznosi višeslojnu priču usmeravajući naše misli ka traganju za smislom, verom, ljubavlju i lepotom. „Svetlost“, „Tananost duše“, „Tiha svetlost“, „Tračak istine“, „Traganje za istinom“ su samo neke od slika čiji poetski nazivi nose jednu dublju misao – navodi istoričarka umetnosti Slavica Obradinović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DivArt Atelier (@atelierdivart)

 

Po rečima Slaviće Obradinović, preplićući prošlost i sadašnjost, Radovanovićeva zakoračuje ka novim idejama otvarajući novu perspektivu shvatanja sadašnjosti.

 

– Lepotom koja je utkana u slike i predstavom svetlosti, Ivana iznedruje optimizam i radost življenja – kaže Obradinović.

 

Otvaranje izložbe „Tiha svetlost“ je u četvrtak, 17. februara i trajaće do 27. februara.

 

Ivana Radovanović rođena je 1995. godine u Beogradu. Završila je master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti. Učestvovala je na brojnim značajnim regionalnim i međunarodnim izložbama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište