fbpx

header

Na izložbi „Svetovi van sistema“ okupili su se čudni, neobični ljudi

Кolektivna izložba „Svetovi van sistema“ otvorena je 19 januara u Ustanovi kulture “Parobrod”, a na njoj su svoje radove predstavili Milena Maksimović, Nataša Škorić, Ivana Aranđelović, Vladimir Mojsilović, Dragan Azdejković, Milan Aleksić, Dragan Radović, Maja Milovanović, Marija Кnežević, Predrag Peđa Milošević i Jovan Marinković.

 

-Šaroliki umetnički zastupljen je na izložbi. Od tihih posvećenika do čudaka. Od doajena i legendi do mladih nada koje plene svežinom. Od smernih i predanih autora do desperadosa koji su se proslavili organizovanjem boks mečeva po galerijama i muzejima, preko onog koji je sebi nadenuo nadimak „Matični Čiča“ pa sve do slikara koji je sam sebe proglasio za najgoreg srpskog slikara svih vremena. Sve u svemu, ovo je jedna izložba jakih ličnosti koje povezuje izuzetno međusobno poštovanje – rekao je Jovan Marinković.

 

Ovaj umetnik je istakao da su „Svetovi van sistema“ izložba umetnika koji postoje i stvaraju van svih uhodanih sistema razrađenih na srpskoj kulturnoj sceni, jer su kao ličnosti previše osobeni, a njihova dela previše snažna.

 

Prema njegovim rečima „to je izložba ljudi usredsređenih prevashodno na to da prave umetnost, a ne karijere, i kojima su slike i grafike, te bavljenje njima, okosnica njihovih bića i suština njihovih postojanja, ma koliko to nekome patetično zvučalo“.

 

– Ovakva izložba i nije tek nekakav kulturni događaj. Ovo bi pre moglo da se uporedi sa samitom nekih čudnih bića koja žive u nepreglednoj kreativnoj stepi stotinama milja udaljeni jedna od drugih i koje neki nepoznati nagon pozvao da se skupe na tom jednom mestu – rekao je Jovan Marinković.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište