fbpx

header

Stručno vođenje kroz izložbu “Ilustrator/ke”

Nakon velikog uspeha prošle godine u formatu Instagram izložbe, u Institutu “Servantes” (Čika Ljubina, 19) 18. juna održaće se stručno vođenje kroz izložbu “Ilustrator/ke”, sa početkom u 15 časova.

 

Pod palicom kustoskinje Matilde Rodriges, ova izložba prikazuje dela ilustratorki priznatih kako na španskoj, tako i na međunarodnoj sceni.

 

„Pravi je čas da se oda priznanje trudu ovih stvarateljki i pohvali dobro stanje u kom se španska ilustracija nalazi zahvaljujući njihovim delima koja prevazilaze granice i uživaju međunarodnu slavu. Njihove publikacije prevode se na razne jezike, rade za prestižne robne marke i najbolje svetske medije, ilustruju klasike književnosti, izdaju autorske knjige, radovi im se izlažu u galerijama i na međunarodnim sajmovima, dobijaju značajna priznanja kritičara i publike. Ovo je njihovo vreme“, navodi kustoskinja Matilde Rodriges.

 

 

Izložba obuhvata radove sledećih ilustratorki: Bea Lema, Helena Pérez García, Iria do Castelo, Iria Fafián, Lara Lars, Luisa Rivera, Malota, María Hesse, Nuria Figueiredo, Pelo di Cane, Sara Landeta, Sonia Pulido.

 

Ilustracija je jedna od najkreativnijih grana stvaralaštva i trenutno je u punom procvatu. Rad ilustratora, a posebno ilustratorki, veoma je cenjen, kako na profesionalnom, tako i na umetničkom nivou.

 

U svetu izdavačkih kuća, gde se sve više ulaže u koncept ilustrovane knjige, rad ilustratorki naročito dolazi do izražaja, a njihova maštovitost podstiče reizdanja svetskih klasika i na poseban način zaokružuje produkciju savremenih projekata.

 

Naredna stručna vođenja, po potrebi na srpskom ili španskom jeziku, zakazana su za 18. i 25. jun. Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju putem ovog linka: https://bit.ly/ilustradas-belgrado

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište