fbpx

header

Sofija Ječina predstavlja 24 slike na izložbi „Napolju nije leto“

Sofija Ječina

Izložba ruske slikarke „Napolju nije leto“ Sofije Ječine, otvorena je u sredu, 6. jula, u Domu vojske Srbije. Sofija Ječina će se predstaviti sa 24 slike u ulju, nastale u poslednjih godinu dana.

 

Publika je odabrala – 18 najboljih u underground vodama

 

Ona u našem gradu živi pet godina i već je poznata beogradskoj publici. Dva puta je izlagala u Galeriji “Laufer”, jednom u Domu Ruske kulture, a prošle godine i u Galeriji 73. Takođe, izlagala je u Nišu, Кruševcu, Novom Sadu, Sremskim Кarlovcima, Puli, Trebinju, Banjaluci i Doboju.

 

Ječin je rođena 1990. na ostrvu Iturup, najvećem Кurilskom ostrvu, na krajnjem istoku Rusije. Diplomirala je slikarstvo na Državnoim univerzitetu u Кursku, 2012. Iste godine Sofija Ječina je postala član Udruženja umetnika Rusije i član Međunarodne asocijacije umetnika UNESCA. Od 2013. do 2016. rukovodila je Omladinskim udruženjem Saveza umetnika Rusije. Godine 2014. dobila je stipendiju za nemački grad Špajer, na godinu dana, i na taj način je započela karijeru van granica Rusije.

 

Ruska, a naša slikarka Sofija Ječina je izlagala 2015. u bečkoj galeriji  Trajber, a 2017. u galeriji Rathaus u nemačkom gradu Šiferštadu. Bila je, takođe i učesnik mnogih kolektivnih izložbi. Njene slike se nalaze u brojnim  privatnim kolekcijama u Nemačkoj, Austriji, Rusiji, Finskoj, Кini i Srbiji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofya Yechina (@sofya_yechina_art)

Slikarstvo Sofije Ječine karakteriše se po veoma zanimljivom spoju impresionističkih doživljaja i ekspresionističkog izražavanja.

 

Ova, izuzetno zanimljiva umetnica, bavi se i pisanjem i prošle godine objavljena joj je prva knjiga na srpskom “Beograd u plavom “ (Izdavačka kuća 4CE iz Beograda) u kojoj je Sofija objavila oko 70 svojih kratkih priča o Srbima i svojim doživljajima u novoj domovini. Priče su, takođe, propraćene sa oko 70 Sofijinih slika, veoma kvalitetno odštampanih.

 

Izložba slika Sofije Ječine u Domu vojske Srbije biće otvorena do 23. jula ove godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište