fbpx

header

Slike od svile na izložbi “Dodiri” u Kući kralja Petra

Samostalna izložba slika Tatjane Bandović ,,Dodiri” otvorena  je u utorak uveče, 11. januara od 18 sati, u Кući kralja Petra u Beogradu. Ovu nesvakidašnju postavku možete pogledati do 24. januara 2022. godine.

 

Zbog velikog interesovanja produžena izložba Aleksandra Tomaševića

 

Autorka izložbe Tatjana Bandović kaže da je kroz stalno posmatranje prirode i interakciju svetlosti i boje želela da dočara svoj doživljaj prirodnog okruženja ili urbanog pejzaža. Prema njenim rečima, ovi prizori i dodiri prirode pretočeni su u slike na svili, koje zapravo nisu isključivo slike već i objekti, odnosno instalacije u kojima moja opčinjenost svetlom i transformacijama prirode pod uticajem svetlosti i senke dolazi do izražaja.

 

Ova posebna umetnica objašnjava da svila svojom transparentnošću i nežnošću stvara i nove vizure, jer se njenim preklopima dobijaju sasvim nove slike, a prolazeći pored instalacija koje se sa plafona spuštaju finom, skoro nevidljivom, najlonskom linijom ka podu i dodirujući ih, dobija se i sasvim novi doživljaj atmosfere uobičajenog prirodnog okruženja sa svojom svetlošću, bojom i transformacijama koje nastaju pod uticajem svetlosnih promena.

 

“Šećer je sitan, osim kad je kocka” u Teatru na Brdu

 

Možda je najveći doživljaj izložbe kretanje kroz Kuću kralja Petra ka izloženim instalacijama ili pored njih, jer male struje vazduha u prostoriji podižu i pomeraju materijal i slike, pa se osete dodiri i kretanje prirode. Кako vazduh u prostoriji cirkuliše, instalacija se menja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište