fbpx

header

Slike od svile na izložbi “Dodiri” u Kući kralja Petra

Samostalna izložba slika Tatjane Bandović ,,Dodiri” otvorena  je u utorak uveče, 11. januara od 18 sati, u Кući kralja Petra u Beogradu. Ovu nesvakidašnju postavku možete pogledati do 24. januara 2022. godine.

 

Zbog velikog interesovanja produžena izložba Aleksandra Tomaševića

 

Autorka izložbe Tatjana Bandović kaže da je kroz stalno posmatranje prirode i interakciju svetlosti i boje želela da dočara svoj doživljaj prirodnog okruženja ili urbanog pejzaža. Prema njenim rečima, ovi prizori i dodiri prirode pretočeni su u slike na svili, koje zapravo nisu isključivo slike već i objekti, odnosno instalacije u kojima moja opčinjenost svetlom i transformacijama prirode pod uticajem svetlosti i senke dolazi do izražaja.

 

Ova posebna umetnica objašnjava da svila svojom transparentnošću i nežnošću stvara i nove vizure, jer se njenim preklopima dobijaju sasvim nove slike, a prolazeći pored instalacija koje se sa plafona spuštaju finom, skoro nevidljivom, najlonskom linijom ka podu i dodirujući ih, dobija se i sasvim novi doživljaj atmosfere uobičajenog prirodnog okruženja sa svojom svetlošću, bojom i transformacijama koje nastaju pod uticajem svetlosnih promena.

 

“Šećer je sitan, osim kad je kocka” u Teatru na Brdu

 

Možda je najveći doživljaj izložbe kretanje kroz Kuću kralja Petra ka izloženim instalacijama ili pored njih, jer male struje vazduha u prostoriji podižu i pomeraju materijal i slike, pa se osete dodiri i kretanje prirode. Кako vazduh u prostoriji cirkuliše, instalacija se menja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište