fbpx

header

Samostalna izložba fotografija “Izdaleka” u KC Grad

U ponedeljak, 9. maja od 20 časova u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba fotografija Alekse Jovanovića pod nazivom “Izdaleka”.

 

Fotografije su nastale u poslednjih nekoliko godina, kao rezultat opsesivnog beleženja momenata na digitalnom senzoru, i postavljene su na Instagram profil @yawntown.

 

Beogradska publika je imala prilike da upozna Aleksu 2020. godine tokom učešća u Artist in residence programu KC Grada.

 

 

Aleksa se ovog puta predstavlja serijom fotografija , što je za njega potpuno novo polje umetničkog izraza.

 

“Pogled na moju zbirku impresija, slučajnih beleški, namernih promišljanja, noćnih premišljanja, stvari za koje znam i očekujem da su tu, ali i iznenađenja, koje bacaju novo svetlo i daju novi život. Znam da postoji neka posebna mera da se elementi uklope, samo da napravim još poneki korak do narednog ugla, pa onda i do sledećeg, skoro da je tu, pažljivo pratiš, ali onda nestane. Možda se setim da se sutra vratim ovde, da se popnem na višu tačku, za još jedan pokušaj. Možda suviše silim, bolje ostaviti – treniram pogled da se drži horizonta. Da li uopšte tražim nešto posebno? Jezik treba da bude jednostavan, da kaže taman koliko je dovoljno. Hoće li se strpljenje isplatiti? Verovatno lovci imaju sličnu dilemu. Zar već Sunce zalazi…”

 

 

Aleksa Jovanović (1982, Beograd) diplomirao je slikarstvo na Fakutetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008 godine. Aktivno se bavi ilustracijom, posebno na polju dečijeg izdavaštva.

 

Njegovi radovi za izdanja Kreativnog centra i Pčelice su nekoliko puta nagrađivani. Radi i na komercijalnim ilustracijama i postprodukciji u filmskoj industriji.

 

 

Izložba će biti otvorena svakog dana do 21. maja od 16 do 21h.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište