fbpx

header

Samostalna izložba Biljane Novković “Igra”

U četvrtak, 16. juna, u Atelier DivArt galeriji (Kosančićev venac, 3) otvorena je samostalna izložba  „Igra“ akademske slikarke Biljane Novković.

 

Na samostalnoj izložbi „Igra“ predstavljene su štafelajne slike – ulja na platnu gde je evidentna Biljanina ljubav prema boji, paleta je raznolika. Bogatstvo emocija, boja, misli, osećanja, slikarska veština i bujan talenat slikarke iznedruju zapažena likovna ostvarenja u kontinuitetu.

 

Ove slike čuvaju tradiciju slikarstva uspešno je vezujući sa savremenim dobom.

 

“Slikarske predstave na slikama Biljane Novković su raznovrsne, opredeljuje se za stvarne trenutke, slika portrete, mrtve prirode i pejzaže. Ovi tradicionalni slikarski motivi obrađeni su na autentičan i već prepoznatljiv način. Umetnica bira specifične kadrove motiva koji slika, uveličava ga i centrira na svom slikarskom platnu time postiže autentičnost ostvarenja. Sada prepoznatjivi motivi iz istorije umetnosti dobijaju savremeni pečat i duh vremena u kojem su nastali. Upotpunjeni su tonovima iz palete koja je nastala u našem vremenu koju umetnica hrabro koristi i tka u svoja platna.“  – rekla je o izložbi Slavica Obradinović, istoričar umetnosti.

 

 

Biljana Novković, rođena u Beogradu, 1973. godine. Završila master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Vojislava Todorića 1997 godine. Magistrirala je kod prof Anđelke Bojović 2009 godine. Priredila je sedam samostalnih izložbi, učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.
Član je ULUS – a, živi i radi u Beogradu.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište