fbpx

header

SADNEКAD: Izložba plakata kultnih srpskih filmova

Izložba plakata SDNEKAD

Jugoslovenska kinoteka u saradnji s Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu predstavlja izložbu plakata kultnih sprskih filmova SADNEКAD, koja je otvorena 10. juna i trajaće do 31. avgusta.

 

Slavimir Stojanović Futro za Rebelgrade: Ljude navodim da razmišljaju

 

Studenti treće i četvrte godine na predmetu Plakat, u klasi profesora Slavimira Stojanovića Futra, dobili su priliku da s liste sto srpskih igranih filmova izaberu po jedan naslov i daju svoje viđenje ostvarenja koja su obeležila domaću kinematografiju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavimir Futro (@slavimir.futro)

Filmovi s liste, koje je Jugoslovenska kinoteka 2016. godine proglasila za kulturno dobro od velikog značaja, vraćeni su u sadašnjost zahvaljujući modernim grafičkim rešenjima mladih autora. U novom izdanju našla su se kultna dela Dušana Makavejeva, Slobodana Šijana, Gorana Markovića, Srđana Dragojevića i mnogih drugih.

 

Na izložbi SADNEКAD u Uzun Mirkovoj biće postavljeni i printovi originala iz bogate zbirke plakata koji se čuvaju u Arhivu Jugoslovenske kinoteke. Pored izloženih, publika će moći da vidi još tridesetak različitih digitalnih studentskih plakata putem video-instalacije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavimir Futro (@slavimir.futro)

Zahvaljujući vremenskoj distanci, kao i činjenici da nova rešenja nisu deo profesionalnog angažmana, dobijamo nenametljiv pregled i komparaciju novog i starog.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište