fbpx

header

Remont galerija započinje izdavačku sezonu novom izložbom

remont-galerija-nova-izlozba

Remont galerija, nezavisna umetnička asocijacija, započinje sezonu izložbom “Pogled unazad: Energija 1992/1993 – angažovana umetnost u javnom prostoru”. Kustos je Darka Radosavljević Vasiljević, a prisutni će imati priliku da saznaju sve važne inormacije o konekciji između društvenog delovanja i vizuelne umetnosti.

 

Projekat koji organizuje Remont galerija osvrće se na fenomen prvih akcija koje su inicirali umetnici u periodu od 1992. do 1993. godine. Intenzivne inicijative doprinele su tome da umetnička dela napuste uobičajene prostorije izlaganja – galerije, i nastane se na ulicama gradova gde koegzistiraju sa širom javnošću i tadašnjim turbulentnim društvom. Na ovaj način, umetnička zajednica je krenula da zadobija svoje forme u realnosti, izvan uslovno postavljenih okvira. Nastali u specifičnom kontekstu, radovi koji čine izložbu adekvatno reflektuju borbu umetnika da svoja dela prikaže u javnosti boreći se za ono u šta čvrsto veruje – svoju i tuđu kreativnost.

 

Celokupan program koji pruža Remont galerija podržan je od strane sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i “International Relief Fund of the German Federal Foreign Office, the Goethe-Institut and other partners”.

 

Posetite adresu Maršala Birjuzova 7 i osvrnite se na istoriju iz ugla sadašnjosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište