fbpx

header

Remont galerija započinje izdavačku sezonu novom izložbom

remont-galerija-nova-izlozba

Remont galerija, nezavisna umetnička asocijacija, započinje sezonu izložbom “Pogled unazad: Energija 1992/1993 – angažovana umetnost u javnom prostoru”. Kustos je Darka Radosavljević Vasiljević, a prisutni će imati priliku da saznaju sve važne inormacije o konekciji između društvenog delovanja i vizuelne umetnosti.

 

Projekat koji organizuje Remont galerija osvrće se na fenomen prvih akcija koje su inicirali umetnici u periodu od 1992. do 1993. godine. Intenzivne inicijative doprinele su tome da umetnička dela napuste uobičajene prostorije izlaganja – galerije, i nastane se na ulicama gradova gde koegzistiraju sa širom javnošću i tadašnjim turbulentnim društvom. Na ovaj način, umetnička zajednica je krenula da zadobija svoje forme u realnosti, izvan uslovno postavljenih okvira. Nastali u specifičnom kontekstu, radovi koji čine izložbu adekvatno reflektuju borbu umetnika da svoja dela prikaže u javnosti boreći se za ono u šta čvrsto veruje – svoju i tuđu kreativnost.

 

Celokupan program koji pruža Remont galerija podržan je od strane sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i “International Relief Fund of the German Federal Foreign Office, the Goethe-Institut and other partners”.

 

Posetite adresu Maršala Birjuzova 7 i osvrnite se na istoriju iz ugla sadašnjosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište