fbpx

header

„REM“ – Izložba koja oslikava unutrašnji svet

izložba "REM"

Grupnu izložbu „REM“, koja kroz individualni pristup umetnika oslikava unutrašnje svetove, bićete u prilici da pogledate do 16. avgusta u Galeriji „Atrijum“, u Biblioteci grada Beograda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra (@zlotvor_)

Postavka okuplja devet mladih umetnika sa idejom da ujedine raznolike duhovne reakcije na društvene diskurse u svakodnevnom životu, a to su Anja Nikolić, Andrija Hadžić, Jelisaveta Vračarić, Sandra Ninić, Sofija Bulog, Tamara Jokić, Teodora Nikolić, Teodora Pavković, Una Cagić.

 

Predmet istraživanja grupe umetnika manifestuje se kao različitost, kako samih polaznih tačaka u pristupu i rešavanju problema tako i sfera ličnih interesovanja i načina razmišljanja.

 

Povodom koncepta izložbe pojašnjeno je da „REM“ (rapid eye movement) simbolično asocira na povezanost posmatrača sa kohezijom ovih dela, izazivajući osvrt na kolektivno tumačeno kroz individualni pristup.

 

Ovo stanje, esencijalno za stvaranje dugoročnih sećanja, može biti pandan uticaju estetske i simboličke forme u oku i posmatrača i stvaraoca. Naime, period najesencijalnije i najdublje faze sna jeste onaj u kom sanjamo ne samo najrazličitije u snove, već i stanje u kome telo dolazi do prekopotrebnog oporavka, za funkcionisanje u društvu modernog doba. Na njoj se bazira koncept ovog projekta.

 

S obzirom na autentičnu ekspresiju svih članova grupe spajanje njihove umetnosti tako da s lakoćom egzistiraju u prostoru jedna naspram druge izazov je sam po sebi.

 

Ovaj projekat sačinjen je od razmišljanja devet mladih umetnika, pojedinačno različitih poetika. Povezuje ih godina zajedničkog stvaralaštva u klasi mastera Primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti. Većinski se izražavaju kroz tehnike monumentalnog slikarstva, a ističu se i iskustva u dizajnu tekstila. Кao grupa izlažu od početka 2022. godine. Poznajući jedni druge kroz sam rad, došli su do određenih likovnih i misaonih rešenja koja dobro funkcionišu u simbiozi. Polja njihovih istraživanja sadrže dijaloge o životu, smrti, sukobu, duhovnom, telesnom, snovima, javi, savremenom, prošlom, pa čak i budućem trenutku. Sve ove analize u biti sadrže mladu individuu koja pronalazi svoje mesto u realnosti današnjice. Svoje stavove jasno iznose kroz svoja dela i do sada nailaze na veoma pozitivne kritike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište