fbpx

header

Razlivene boje u Prodajnoj galeriji „Beograd“

Aleksandar-Radićević-Prodajnoj-galeriji-2022

Savremeno društvo, tišina, buka, sećanja, ideologije, predrasude, slučajnosti, literatura, film i muzika su uticale na slikarstvo Aleksandra Radičevića, koji će se svoja dela predstaviti beogradskoj publici u Prodajnoj galeriji „Beograd“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Radicevic (@radicevic.ale)

Samosostalna izložba „Specimeni, Soba ogleda – unutra je čudna zemlja“, otvara se u četvrtak, 21. jula, trajaće do 8. avgusta u Prodajnoj galeriji „Beograd“. Sastoji se od radova nastalih tehnikom uljanim i akrilnim bojama na platnu.

 

Autor, kako je rekao Miroslav Sapundžić, istoričar umetnosti, ispituje ekspresivne mogućnosti klasičnog slikarskog pristupa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Radicevic (@radicevic.ale)

– Uočavamo da su pojedine slike ili segmenti zasnovani na grafizmu i naglašenom linearnom postupku u konstruisanju kompozicije. Ipak, ono što dominira ovom poetikom je omaž boji. Plastičkim vrednostima pigmenta, magiji njegovog uslojavanja i mekog difuznog razlivanja po platnu. Bujnost i pikturalno bogatstvo površine evociraju reperne tačke iz kolorističke tradicije istorije umetnosti – Miroslav Sapundžić.

 

Umetnik Aleksandar Radičević je završio studije grafike. Potom je završio i master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Nakon toga, studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Minhenu.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište