fbpx

header

Razgovor sa Nikolom Krstovićem: Grand finale izložbe

epizoda-sa-nikolom-krstovićem-msu-2022

Obilazak izložbe „Stvari vibrantne – stvari svečane“ zakazan je za ponedeljak, 6. jun. Time se očekuje i razgovor sa autorom Nikolom Krstovićem, docentom na Seminaru za muzeologiju i heritologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

 

Razgovor sa Nikolom Krstovićem će voditi kustosi izložbe Senka Ristivojević i Miroslav Karić. Početak tribine je u 18 časova.

 

U samom finalu izložbe koja traje od 11. februara, učesnici razgovora će pokušati da sumiraju svoje utiske. Takođe će pokušati da odgovore na razna pitanja koja su iskrsla u toku rada i promišljanja same izložbe.

 

 

Jedno od takvih bi bilo: zašto se u Muzeju savremene umetnosti čuva vitrina sa prepariranim pticama iz Južne Amerike, votivne figure iz plemena zapadne Afrike, porodične fotografije Leonida Šejke, indijanska fetiš lutkica, prazne kutije cigareta Morava bez filtera i ostale stvari koje svakako nisu deo umetničkog nasleđa za koje je Muzej nadležan da baštini.

 

Izložba „Stvari vibrantne – stvari svečane“ u prvi plan ističe predmete koji se u MSU čuvaju kao arhivska i dokumentacijska građa. Podrazumevaju najrazličitije upotrebne predmete, pisma, fotografije i druga dokumenta iz ličnih arhiva kao svedočanstva i materijalne dokaze o autentičnim ličnostima koje su menjale umetnički i socijalni život u 20. veku.

 

Zamišljena je kao svojevrsni omnibus od trinaest zasebnih epizoda. Izložba predstavlja priče o umetnicima. Tu spadaju Milica Zorić, Milan Dedinac, Rastko Petrović, Van Bor, Ivan Tabaković, Leonida Šejke i Miroljub Todorović.

 

Izložba je otvorena u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića svakoga dana od 12 do 20 časova, osim utorkom. Možete je posetiti do 6. juna.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište