fbpx

header

Radionica vitraža u Međunarodnoj godini stakla

Međunarodnu godinu stakla 2022, Muzej primenjene umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti obeležiće zajedničkim projektom Mladi – radionica vitraža. Ovaj program je iniciran kao ideja da se podstaknu talentovani mladi umetnici u radu iz oblasti umetnosti stakla, a za primer i u korist budućih generacija.

 

U ime zajedničkog cilja v.d. direktora MPU Biljana Jotić i dekan FPU Goran Čpajak potpisali su poseban Ugovor kojim se realizuje odabir idejnog rešenja, produkcija i izložba vitraža kao deo programa centralne izložbe sa kojom učestvujemo u Međunarodnoj godini stakla. Ujedno, ovo će biti prva u nizu zajedničkih aktivnosti naše dve institucije na tom projektu.

 

Inspirisani tradicionalnom tehnikom vitraža poslediplomcima FPU-a pridružili su se i njihove kolege sa FILUM-a iz Кragujevca i svi zajedno uradili su 19 idejnih rešenja. Žiri sastavljen od kustosa MPU, profesora FPU i predstavnika O.Š Кralj Petar I, odabrao je rešenje na osnovu kojeg će se realizovati rad namenjen prostoru O.Š. Кralj Petra I u Beogradu.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište