fbpx

header

Radionica “Prema antikolonijalnom muzeju” u MAU

Muzej-africke-umetnosti-radionica-2022

Umetnička radionica “Prema antikolonijalnom muzeju” u Muzeju afričke umetnosti održava se u Beogradu. Termini održavanja su 2, 9, 16. i 23. avgust od 11 do 13 časova.

 

Autori ovog projekta su želeli da radionicom postave izazov antikolonijalnog mišljenja i delovanja pred jedan muzej u nastajanju.

 

Kada dođete u muzej, šta primećujete? Da li čitate muzejske „legende“ (tekstove kraj predmeta) ili slušate audio-vodič? Ili se pitate o stvarima koje nisu toliko očigledne? Želimo da zajedno sa vama preispitamo goruća pitanja tipa: kako je nastao muzej, kako su ovi predmeti stigli u muzej, ko ih je napravio, ko ih je izabrao, ko je napisao tekstove na postavci, zašto su predmeti postavljeni na postamente ili u vitrine, smeju li se dotaći?

 

Na radionici će se razgovarati o pitanjima kolonijalnog muzeja, dekolonizacije i zamišljanja antikolonijalnog muzeja, koja pokreće izložba koja je trenutno u izradi, a koja se otvara 8. septembra.

 

Nema ograničenja u godinama što se tiče prisustva radionicama. Sadržaj radionica je pre svega razgovor, ali ukoliko želite da se pridružite i da umesto toga crtate, čitate, odmarate na travi u bašti muzeja ili samo slušate, dobrodošli ste.

 

Ovaj program vodi dr Ana Sladojević, teoretičarka umetnosti i medija, a prijave za učešće se šalju na antikolonijalnimuzej@gmail.com.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište