fbpx

header

Pronađite “Skriveno mesto” u Knez Mihajlovoj 6

Skriveno mesto

Od 14. aprila do 19. maja 2022 održaće se izložba Bojana Radojičića pod nazivom “Skriveno mesto”, koju na adresi Knez Mihajlova 6 možete videti od 13 časova.

 

Na crtežu su prikazani mikrofoni, kamere, reflektori, velelepni poput drveća, sa čudnim organskim kvalitetom, harmonizovani sa rastinjem, da se oko posmatrača ne buni u prvi mah, jer ne oseća vizuelni i semantički nesklad.

 

Na podu galerije, kao neka vrsta trodimenzionalne replike crteža, je video-zvučna instalacija, sačinjena od ukrasnih biljaka, između kojih je međuprostor pokriven zgužvanom zlatnom folijom, mikrofona, monitora, situiranih u velikoj kutiji – sanduku. Kablovi izlaze iz kutije i poput lijana, vijugaju, stvarajući utisak nekontrolisanog, nepredvidivog kretanja.
Izložba se bavi i temom privatnost zasnovana na ubeđenju da smo vlasnici svojih života i da niko drugi ne može odlučivati u naše ime kada i kako će naše privatno postati javno.

 

Skriveno mesto

Foto: Bojan Radojcic / Kulturni centar Beograda

 

 

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu (Jugoslavija), 1981. godine. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2004. godine. Izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Srbiji i Evropi. Od 2011. godine sarađuje sa danskom galerijom Pi iz Kopenhagena. Dobitnik je nekoliko nagrada u Srbiji, a bio je i finalista za nagradu MANGELOS, koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku iz Srbije, kao i nagrade „Vladimir Veličković“.

 

2018. godine je bio stipendista Kone fondacije iz Finske. Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u Austriji, Danskoj, Italiji, Norveškoj i Islandu, kao i brojnim kolekcijama i zbirkama u Srbiji. Član je ULUS-a od 2009. godine. Trenutno živi i radi kao samostalni umetnik na relaciji Beograd – Kopenhagen.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište