fbpx

header

Projekat „Umetnost i društvo“ – ovo su nagrađeni umetnici

ULUS

Ovogodišnja Prolećna izložba Udruženja likovnih umetnika Srbije pod nazivom „Umetnost i društvo“ se temom i formatom usmerila na istraživanje potencijala dijaloga, zajedništva, međusobnih relacija s jedne strane ali i preispitivanja hijerarhija u sistemu umetnosti, uloge i pozicije umetnika i umetnosti u društvu s druge strane.

 

Najvažniji segment izložbe „Umetnost i društvo“ bilo je otvaranje formatirano kao događaj u trajanju od 72 sata tokom kojeg je organizovan niz aktivnosti i razgovora.

 

U proces odlučivanja uključilo se ukupno 25 učesnika među kojima su bili i članovi žirija. Sabiranjem poena svih učesnika u procesu odlučivanja ocenjen je 51 rad od stotinak radova, među kojima su najveći broj poena dobili Zoran Naskovski, Dušan Savković, Dunja Čorlomanović u timu sa Markom Tirnanićem, Sonjom Radaković i Marijom Kauzlarić.

 

U skladu sa dobijenim rezultatima dodeljene su tri Prolećne nagrade:

 

Prvu nagradu dele Zoran Naskovski sa radom “2/2 IQ TEST” video instalacija, i Dušan Savković sa radom “Umetnici moraju biti zdravi”, scenski nastup-video-multimedia.

 

Drugu nagradu dele Dunja Čorlomanović sa radom “Glasnogovornik”, likovne intervencije na površinama u javnom prostoru, te autorski tim u sastavu: Marko Tirnanić, Sonja Radaković i Marija Kauzlarić sa radom “Analiza prostora” (instalacija).

 

Treću nagradu dobija Dunja Trutin za rad “Dijagram interakcija na otvaranju u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić” (crtež markerima na papiru).

 

Zvanična dodela nagrada će se održati u okviru izložbe Svih nagrađenih iz tekuće 2022. godine, a početkom 2023. godine.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište