fbpx

header

Prodajna izložba „Podržite Banku hrane Beograd“

Podržite banku hrane

U svetu još uvek postoji mnogo ljudi koji ne mogu da priušte sebi normalne uslove za život, čiji je svaki dan borba za normalan obrok, ili bar deliće hrane koji bi im omogućili normalno funkcionisanje i energiju potrebnu za ostatak dana.

 

Upravo zbog takvih ljudi, 18. marta u Dorćol platzu i O3one Galeriji od 17 i 30 časova održaće se humanitarna prodajna izložba pod nazivom „Podržite banku hrane Beograd“.

 

Zahvaljujući autorki Mileni Radeti i njenih 30 slika biće upriličena humanitarna prodajna izložba, koja ima za cilj podršku Banci hrane Beograda, koja se svom snagom trudi da usreći one kojima je potrebna pomoć.

 

Banka hrane Beograd je neprofitna organizacija koja se od 2006. godine trudi se da doprinese smanjenju siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Banka Hrane je član Evropske federacije banaka hrane – FEBA od 2009. godine.

 

Glavna aktivnost organizacije se sastoji u prikupljanju i deljenju namirnica najugroženijim kategorijama stanovništva.
Banka hrane već godinama uspešno prikuplja namirnice od kompanija proizvođača hrane, agro-industrije, trgovinskih lanaca prehrambenih proizvoda i deli ih svim ugroženim kategorijama: deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima Sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima itd.

 

 

 

Podsetimo, Beograđani mogu da koriste hranu i iz “Zajednčkog frižidera”, koji se nalazi ispred Dorćol platza u Dobračinoj 59, mogu uzimati svoje obroke ili biti donatori. Na „Zajedničkom frižideru“ nalazi se precizno uputstvo o vrsti i pakovanju namirnica koje su predmet donacije. Hrana mora biti fabrički upakovana. Voće i povrće mora biti u odgovarajućoj ambalaži, sa adekvatnom deklaracijom o poreklu, roku trajanja i datumu proizvodnje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebelgrade (@rebelgrade.official)

 

Ne zaboravite da vaše malo, nekome znači mnogo, upravo zbog toga ne propustite da posetite prodajnu izložbu „Podržite banku hrane Beograd“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište