fbpx

header

Predstavljene nikad viđene fotografije grupe EKV

EKV

Zadužbina Milana Mladenovića predstavila je fotografije grupe EKV koje do sada nisu objavljivane.

 

Na jednoj fotografiji nalaze se Bojan Pečar i Milan Mladenović, a na drugoj Margita Stefanović Magi i Srđan Žika Todorović. Za ovaj komad istorije zaduženo je oštro oko Vuka Vidora.

 

Možda i nikada ranije viđene fotografije nastale su na snimanju albuma „Samo par godina za nas“ 1989. godine.

 

– Hvala Vuku što je zavirio u svoju arhivu. Pozivamo i vas da učinite isto i da direktno učestvujete u stvaranju jedinstvene arhive Zadužbine. Planiramo da je učinimo dostupnom kao javno kulturno dobro – poručuju ovom prilikom iz Zadužbine Milana Mladenovića.

 

Ukoliko ste voljni da unapredite fond Zadužbine Milana Mladenovića, javite se na arhiva@milanmladenovic.com.

 

 

Možete se javiti u slučaju da posedujete fotografije, video snimke, novinske isečke, omote ploča, kaseta, ulaznice sa koncerata EKV-a, Katarine II, Limunovog drveta, Šarla akrobate, Angel’s Breath-a, autograme ili bilo koji drugi materijal.

 

Projekat prikupljanja arhivskog materijala ZMM podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, EU u Srbiji, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484 i Fondacija Jelena Šantić.

 

O Vuku Vidoru

 

Vuk Vidor je jedan od najboljih i aktuelnih srpskih umetnika, naročito kada je u pitanju bend Ekatarina Velika (EKV).

 

Vidor je 2018. godine posvetio izložbu „Svi su napustili sobu i ostajem sam sa praznom čašom u ruci“ muzičarima rok benda EKV. On je od 1982. godine beležio vreme i život članova benda na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Njegova impozantna platna i mali formati predstavljaju svojevrsni omaž prijateljima Bojanu Pečaru, Dušanu Gerziću, Margiti Stefanović, Milanu Mladenoviću i Mitru Subotiću Subi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vuk Vidor (@vukvidor)

 

Umetnik je jednom prilikom rekao kako su nastali za albume „Ljubav“, „Samo par godina za nas“ i „Dum Dum“.

 

– Mislim da sam ih verovatno ložio da mogu da im napravim bolje omote nego što su imali – rekao je umetnik koji održava u životu sećanje na EKV.

 

Konkurs

 

Podsetimo, Nagrada Milan Mladenović za 2022. godinu biće tradicionalno dodeljena četvrti put 21. septembra, na Milanov rođendan. Konkurs za Nagradu Milan Mladenović će biti otvoren od 1. do 31. maja 2022.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište