fbpx

header

Predavanje i razgovor o foto-knjigama na BPM

BPM-foto-knjige-2022

Tokom Beogradskog meseca fotografije (BPM) 2022. godine biće organizovano nekoliko predavanja na kojima je glavna tema foto-knjiga. Uz prezentaciju, koju će voditi i autori i izdavači iz raznih delova Evrope, dogodiće se i trodnevna radionica, kao i market foto-knjiga.

 

Sa foto-knjigama se upoznajemo uz fotografe, urednike, izdavače i organizatore, kako bi se stekla opštija slika.

 

Svi koji se bave fotografijom, imaju želju da svoj rad vide između korica na polici neke knjižare, galerije, fotografske radnje ili marketa. Verovatno je ovo i najekonomičniji način da fotografski rad završi u domovima, mnogo ekonomičniji od kupovine originalnog dela.

 

Razgovor će voditi nekoliko fotografa koji su sami objavili foto-knjige. Podeliće sa posetiocima svoje iskustvo, počevši od odabira projekta, preko narativa, materijala, teksta, dizajna, formata same knjige, finansija, kao i izrade foto-knjige. Posavetovaće i šta treba činiti kada je foto-knjiga gotova, kako je distribuirati, oživeti i učiniti je vidljivijom u Srbiji.

 

Ovaj razgovor BPM-a će se održati u UK Parobrod, 16. maja, sa početkom u 17 časova.

 

Učesnici su Dušan Đorđević, Katarina Radović i Siniša Vlajković. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku.

 

Beogradski Mesec Fotografije je umetnički događaj koji neprekidno raste. Njihova misija jeste da pojačaju vidljivost srpskih fotografa i uopšte fotografije u Beogradu. Žele da pokažu ostatku sveta šta se dešava u Beogradu. Takođe, žele da pokažu Srbiji šta se dešava u svetu tako što će dovesti fotografe iz drugih delova sveta i organizovati propratne događaje tokom maja meseca.

 

I ove godine se očekuju izložbe fotografija svuda po Beogradu. Takođe, tu su i projekcije filmova koji se bave fotografijom, promociju fotografskog materijala i knjiga o fotografiji, radionice, predavanja, pregled portfolija i drugo.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište